Vrouw heeft pech met auto

Autovakantie? Pechhulp in het buitenland!

Autopech in het buitenland. Vervelend! Helemaal als je in het Frans of Duits een garage te moeten uitleggen wat er mis is met de auto. En dan ook nog lang moeten wachten. Lees snel waarom pechhulp tijdens je autovakantie onmisbaar is.

 

Pre-buitenland check

Op vakantie gaan is ontspannend. Maar de voorbereiding hierop soms een stuk minder. Een grondige vakantiecheck van de auto is in die voorbereiding vaak een sluitpost. Toch is een goede voorbereiding noodzakelijk. Check bijvoorbeeld jouw olie, ruitenwisser- of koelvloeistof, bandenspanning en remmen. Een officiële check via de garage is uiteraard nog beter.
 

Waarvoor sta je langs de kant?
 

Accu

Het nummer één probleem: een lege accu. Natuurlijk is dit een probleem dat niet ontstaat als je reeds aan het rijden bent. De ‘confrontatie’ vindt plaats als je ’s ochtends weg wilt rijden van je huisje, hotel of camping. Veel mensen vergeten namelijk wel een keer om de koplampen, radio of binnenverlichting uit te doen.

 

Lekke band

Op vakantie is de kans groter dat je een kiezel-, stenen- of bospad meepikt of gewoon een snelweg van mindere kwaliteit tegenkomt. Je banden hebben het daarom zwaar, kunnen lek gaan of klappen.
 

Dynamo

Werkt je dynamo niet goed, dan kun je met pech langs de weg komen te staan. Voortdurend problemen met je accu of koplampen die dimmen als de motor uit staat, zijn signalen van een slechte dynamo.
 

Alles voorkomen?

Andere veelvoorkomende pechgevallen zijn een defecte versnellingsbak of versleten remschijven. Duidelijk mag zijn dat het nooit zal lukken om alle mogelijke defecten vooraf uit te sluiten. Een goede pechhulpverzekering is daarom essentieel.
 

Voordelen van onze pechhulp

  • Zeer lage premie
  • Europadekking, inclusief woonplaats
  • Razendsnel ter plaatse!
  • Gratis vervangend vervoer
  • Sleepkosten altijd vergoed
  • Dekking voor caravan en aanhanger (we gaan immers op vakantie…)
     

De pechhulpverzekering van Promovendum heb je al voor een klein bedrag per maand. Bereken je premie en vraag aan. Zo geregeld!

Voordelige pechhulp?

Contact

Chat Bel Mail