Been in gips

Als fietser aangereden door een auto, wat zijn je rechten?

Wanneer je als fietser bent aangereden door een auto, heb je vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Als fietser ben je namelijk een kwetsbare verkeersdeelnemer. Wettelijk is deze groep extra beschermd in het verkeer, waardoor een fietser meer rechten heeft dan een automobilist of ander motorvoertuig. Was de automobilist volledig schuldig aan het ongeval? Dan heb je vrijwel altijd 100% recht op een schadevergoeding. Maar was de aanrijding jouw eigen schuld of waren jullie beiden even schuldig? Ook dan heb je als fietser vaak nog recht op minstens 50% schadevergoeding. Ben jij als fietser aangereden door een auto? Meld je letselschade en wij helpen je gratis bij het verhalen van je schadevergoeding op de aansprakelijke tegenpartij.

Meer informatie?

Praatwolk icoon

Gratis juridische hulp

Wij bieden gratis juridische hulp, wanneer je door een ander letselschade hebt opgelopen. Zodat jij de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt én je jezelf volledig kan focussen op je herstel.

Meld je letselschade
Info icoon

Aangereden als fietser?

Belangrijk om te weten: je hebt vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Zelfs bij een ongeval door eigen schuld! Benieuwd naar je rechten?

Lees meer

Contact

Chat Bel Mail