Gezin in bed

Wat vergoedt mijn reisverzekering als ik vlak voor vertrek besmet raak met het coronavirus?

Vanuit je reisverzekering heb je hiervoor geen dekking, je bent namelijk nog niet vertrokken. Maar heb je een annuleringsverzekering? Dan krijg je de kosten voor het annuleren van je reis wel vergoed wanneer je corona hebt. Ook als je net corona hebt gehad en nog last hebt van corona gerelateerde klachten, waardoor je niet op vakantie kunt.

 

Laat altijd een COVID-19 test bij de GGD doen of bij een door het RIVM goedgekeurd testbedrijf. Een positieve testuitslag van de GGD of PCR-/LAMP-test van een door het RIVM goedgekeurd testbedrijf is nodig om een vergoeding te krijgen vanuit je annuleringsverzekering. Let op: de uitslag van een corona-zelftest is niet voldoende om aanspraak te maken op je verzekering.

 

Belangrijk om te weten: om de annuleringskosten vergoed te krijgen, vanuit de annuleringsverzekering, moet de kleurcode van je bestemming groen of geel zijn. Daarnaast kunnen wij vragen om een doktersverklaring. Op je polisblad staat met welke gezinssamenstelling je verzekerd bent. 
 

Reisverzekering icoon Promovendum

Doorlopende reisverzekering afsluiten?

Bij ons zijn al jouw vakanties en weekendjes weg meeverzekerd. In een paar klikken geregeld!

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze doorlopende reisverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail