Wintersport bergen

Reisverzekering in de winter: heb je wel een goede wintersportdekking?

Gepubliceerd op 29-12-2022
2248 keer gelezen

Het wintersportseizoen betekent vooral veel gezelligheid. Totdat jij of een van jouw mede-vakantiegangers een ongeluk krijgt op de piste. Dan wordt duidelijk waarom een goede wintersportdekking heel belangrijk is! Tip: check de reisadviezen per land. 

Afbeelding wintersport

 

Top 5 meest voorkomende wintersportblessures

Wintersport brengt de nodige risico’s met zich mee. Ook sneeuwliefhebbers met jarenlange wintersportervaring zijn niet veilig. Veel blessures ontstaan immers doordat je door een ander aangeskiet wordt. De meeste wintersportblessures komen voor aan:

  • Het onderbeen
  • De knie
  • De onderarm (elleboog)
  • De rug
  • Het dijbeen

 

Zo kan je een ski-ongeluk voorkomen

Veel wintersportblessures en ski-ongelukken worden veroorzaakt door verkeerd gedrag op de piste. Om de pistes veiliger te maken, heeft de Internationale Skifederatie (FIS) al in 1967 10 ski-verkeersregels opgesteld. Dit zijn ze:

  1.   Let goed op je snelheid
  2.   Kies altijd een veilig spoor
  3.   Haal voorzichtig in
  4.   Let goed op bij het oversteken en invoegen
  5.   Stop niet zomaar op de piste
  6.   Loop altijd langs de piste
  7.   Houd je aan de verkeersborden
  8.   Schiet te hulp bij ski-ongelukken
  9.   Draag je identificatiebewijs altijd bij je
  10.   Houd rekening met anderen

 

Bovenstaande pisteregels zijn algemeen erkend en elke snowboarder, skiër en langlaufer moet zich aan deze regels houden.

 

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

Wat als je toch een ski-ongeluk krijgt?

Stel je zit heerlijk in het ritme, gaat ongemerkt nét iets te hard en maakt een flinke smak. Daar lig je dan, languit in de sneeuw met een vreselijke pijn in je knie. Mogelijk met gescheurde kruisbanden. Wat nu?

 

Vervoer vanaf de piste

Je moet van de berg gehaald worden om naar het dal vervoerd te worden. Een ambulance is geen optie, wanneer je bovenop de berg bent gestrand. Hoe kom je dan beneden?

  • Optie 1: een sneeuwscooter of ‘banaan’. Dat wordt een duur ritje tussen de 400 en 500 euro. Daarvan had je nog een keertje op skivakantie kunnen gaan.
  • Optie 2: helikoptervervoer. Als alleen een helikopter de plek des onheils kan bereiken dan zijn de kosten torenhoog. Zo’n 3.000 euro. Van dat bedrag had je 10 splinternieuwe snowboards kunnen kopen.

 

Afbeelding helicopter

 

Maar hoe zit het dan met de kosten? Zijn deze vergoed?

 

Hoge medische kosten in het buitenland

In het buitenland vallen medische kosten vaak veel hoger uit. Onder andere in de Verenigde Staten, Zwitserland en Canada is dit het geval. Vanuit jouw zorgverzekering krijg je 100% van het Nederlands tarief vergoed. Is het tarief in het buitenland hoger? Dan moet je het verschil zelf bijbetalen. Dat bedrag kan soms oplopen tot duizenden euro’s.

 

Zo voorkomt je torenhoge ziektekosten

Kies voor de Promovendum reisverzekering mét wintersportdekking. Zo weet je zeker dat je voor alle kosten verzekerd bent. Je kan heel makkelijk jouw reisverzekering uitbreiden met extra module 'Medische kosten'. Zo krijg je het bedrag aan bijkomende medische kosten in het buitenland 100% vergoed. Voordelen:

  • Opsporing, redding en berging
  • Kosteloos vervangend vervoer
  • Overal jouw spullen verzekerd (incl. Ipad/tablet)
  • Extra optie: module Medische kosten

 

Bereken premie in 1 minuut

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail