Bent u goed verzekerd of oververzekerd en betaalt u te veel?


Nederlanders hebben gemiddeld veel verzekeringen. U houdt nu eenmaal niet van onverwachte risico’s. Als u autopech krijgt, dan wilt u geholpen worden. Als er brand uitbreekt in uw huis, dan bent u blij met uw inboedel- en woonhuisverzekering. Veel Nederlanders blijken echter oververzekerd te zijn en betalen dus teveel. Wij besteden vergeleken met het buitenland het meeste geld aan onze verzekeringen. Alleen Engeland scoort per inwoner hoger op verzekeringsuitgaven. Bent u oververzekerd?

Oververzekering: wat wordt ermee bedoeld?

Als u oververzekerd bent, dan betaalt u te veel voor iets waar u geen gebruik van zult maken. Dat kan op verschillende manieren:

  1. Oververzekering door een onnodig hoge dekking.
    Stel, u heeft 12 jaar geleden een nieuwe auto gekocht. Met deze auto rijdt u nu nog steeds. Destijds heeft u een all-risk autoverzekering afgesloten. U heeft er verder niet meer naar omgekeken en betaalt nog steeds premie voor de all-risk verzekering. Maar uw auto is door de jaren heen minder waard geworden. Gevolg: u betaalt voor een te hoge dekking.
  2. Oververzekering door een overlap in uw verzekeringen.
    U heeft 2 verzekeringen die qua dekking een overlap hebben. Stel u heeft pechhulp Europa, maar u denkt alleen recht te hebben op pechhulp in Nederland. Dus heeft u bij uw reisverzekering ook pechhulp in het buitenland afgesloten. Maakt u voor niets de extra kosten.
  3. Oververzekering door minder zinvolle verzekeringen. Sommige verzekeringen zijn onnodig. U kunt zichzelf verzekeren voor als uw bril kapot gaat of als uw bruiloft onverwacht niet door kan gaan. Ook kunt u veel geld betalen voor een telefoonverzekering. Maar in de meeste gevallen krijgt u hierbij, als er iets gebeurt, een lage of geen uitkering. Het is soms beter uw geld op uw spaarrekening te zetten.

Controleer uzelf op oververzekering én onderverzekering

U heeft grote kans dat u oververzekerd bent. Ga al uw verzekeringen maar eens na en controleer deze. Sluiten ze aan op uw persoonlijke wensen qua premie en dekking? Het kan ook zijn dat u onderverzekerd bent. Dat is moeilijker te achterhalen. U kunt een inboedelverzekering hebben die minder verzekert dan de werkelijke waarde van uw inboedel. Bijvoorbeeld wanneer u veel nieuwe elektronische apparatuur heeft gekocht in de laatste jaren. Als u dit niet doorgeeft aan uw verzekeraar, dan krijgt u minder terug bij schade.

Promovendum: vaste lage premie en pakketverzekeringen

Promovendum hanteert een standaard verlaagde premie. Dit komt door onze doelgroep: hoger opgeleiden. Hoger opgeleiden maken minder schade en daardoor kunnen wij hen een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding bieden. Bovendien willen wij niet dat u oververzekerd bent. Daarom bieden wij pakketverzekeringen aan. Dan krijgt u verzekeringen op maat. Dekkingen overlappen elkaar niet, maar sluiten goed op elkaar aan. U betaalt precies voor wat ú nodig heeft.

Afspraak maken?

Wilt u meer weten over onze pakketverzekering? Of wilt u gebruik maken van onze gratis polischeck? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bellen op: 078 648 13 00 of vul het contactformulier in voor een afspraak.