Educatieve apps kinderen: de top 3!


Gaat uw kind ook (weer) naar school? Dan staat elke dag in het teken van leren. Tafels oefenen, lezen, schrijven, aardrijkskunde, geschiedenis enz. Dat is wennen! Het leren kost moeite, maar wie weet behoort uw kind later wel tot de groep hoger opgeleiden. Dat is een mooi streven. Deze maand geven we u leuke educatieve tips voor kinderen. Deze week hebben we een top 3 educatieve apps samengesteld.

1. Leren schrijven met Letterschool app.

Kinderen: 3-7 jaar.

Letterschool app is een spectaculair, leerzaam spel. Bedoeld om jonge kinderen alles te leren over cijfers en letters. Kinderen hebben vaak moeite om direct te onthouden wat ze leren op school. Bijvoorbeeld het schrijven van letters. Met de Letterschool app kunnen ze extra oefenen. Ze moeten op de tablet letters aanraken, overtrekken en zelf schrijven. Natuurlijk krijgen ze een daverend applaus als ze het goed doen. Doen ze het niet goed? Dan krijgen ze alle benodigde hulp! Het is een mooie educatieve app met leuke animaties en geluidseffecten. Hierdoor blijven kinderen geboeid. Groot pluspunt: ze leren via de tablet touchscreen precies hoe ze met een pen moet leren schrijven. Letterschool app is in 2011 bekroond met ‘The best educational game award’. Download de Letterschool app voor uw I-pad nu.

2. Tafels oefenen met Tafeltrainer app.

Kinderen: vanaf groep 4.

Moet uw kind tafels oefenen? Dan heeft onderwijsuitgeverij Zwijsen een handige app voor uw kind: Tafeltrainer. Kinderen kunnen via de educatieve app tafels oefenen in een kleurrijke omgeving. Er zijn verschillende spelvormen beschikbaar. Hierdoor leren ze de tafels van buiten. Handig: de volgorde waarin de tafels aangeleerd worden is hetzelfde als op de basisschool. Bovendien krijgen ze gesproken uitleg, terwijl ze de tafels oefenen. Ze hoeven dus niet goed te kunnen lezen om de Tafeltrainer app te begrijpen. U kunt de gratis versie downloaden voor uw Apple of Android tablet. De volledige versie van de Zwijsen app kost nog geen 3 euro.

3. Leren spellen met de Spelling in beeld app.

Kinderen: groep 4 - groep 8.

Het is leuk als uw kind voor het eerst ‘boom’ of ‘mos’ kan schrijven. Maar iedereen weet dat het even duurt, voordat kinderen hele zinnen schrijven én correct spellen. Er bestaan immers zoveel spellingsregels en uitzonderingen. Met de app Spelling in Beeld kunnen kinderen hun spelling enorm te verbeteren. Deze educatieve app heeft 23 thema’s waarin alle spellingsmoeilijkheden aan bod komen. Kinderen kunnen spelling oefenen via diverse spelelementen. Ze krijgen simpele uitleg met hulp van video’s en animaties. Ook deze leerzame app is gecreëerd door Zwijsen en de leermethode sluit aan op de spellingsmethode van Nederlandse basisscholen. U kunt een probeerversie dowloaden: Apple of Android. Deze bevat 3 thema’s. De complete versie van de Spelling in Beeld app kost ongeveer 3.5 euro.

Educatieve apps voor kinderen

Er zijn vele andere (gratis) educatieve apps voor kinderen beschikbaar. U kunt een kijkje nemen op de volgende websites:

Vond u deze blog over educatieve apps leuk om te lezen? Laat dan, net als vele andere hoger opgeleiden, bovenaan de website uw email-adres achter. Dan ontvangt u een melding wanneer onze nieuwe blog online staat. Het onderwerp van onze volgende blog: 7 tips voor werkende ouders. Kom erachter hoe u uw kind het best kunt helpen met huiswerk maken.