Been in gips

Hoeveel kost een ambulance?

De kosten voor een ambulancerit zijn vastgestelde tarieven en komen al gauw neer op 600 à 700 euro. Deze kosten worden vergoed vanuit je basisverzekering als er sprake is van medische spoed. Wel geldt hiervoor een wettelijk verplicht eigen risico (385 euro in 2021). Heb je nog niet je volledige eigen risico verbruikt? Dan moet je de kosten (deels) uit eigen zak betalen. En heb je je verplichte eigen risico verhoogd met een vrijwillig eigen risico? Dan zullen de ambulancekosten hoger uitvallen. Goed om te weten: ambulancekosten worden alleen in rekening gebracht als de patiënt ook daadwerkelijk wordt vervoerd. Zo worden er geen kosten gerekend als de patiënt ter plaatse wordt behandeld.

 

Kosten ambulancerit? Gratis te verhalen!

Ben je door een ander aangereden, bijvoorbeeld op de fiets? En had je hierdoor ambulancevervoer nodig? Dan heb je vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Denk aan je eigen risico, maar ook aan andere zorgkosten die je maakt. Schakel onze Letselschadehulp in. Wij bieden gratis juridische hulp en verhalen jouw kosten op de aansprakelijke tegenpartij of diens verzekeraar. Denk hierbij ook aan misgelopen inkomsten, je kapotte fiets, smartengeld en/of fysiokosten.

Meer informatie?

Praatwolk icoon

Gratis juridische hulp

Wij bieden gratis juridische hulp, wanneer je door een ander letselschade hebt opgelopen. Zodat jij de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt én je jezelf volledig kan focussen op je herstel.

Meld je letselschade
Info icoon

Aangereden als fietser?

Belangrijk om te weten: je hebt vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Zelfs bij een ongeval door eigen schuld! Benieuwd naar je rechten?

Lees meer

Contact

Chat Bel Mail