Man laptop

Scheiden en verzekeringen

Als je samenwoont of getrouwd bent, sluit je vaak ook samen de verzekeringen af. Een scheiding is een emotioneel moeilijke periode. We begrijpen dat je die zo snel mogelijk op een goede manier wilt afsluiten. Daarom is het belangrijk dat je wanneer je gaat scheiden de verzekeringen nog eens goed doorneemt. Zo ben je ook na je scheiding goed verzekerd!

Document met vinkjes

Dit moet je regelen bij een scheiding

 

  • Log in op Mijn Promovendum en bekijk welke verzekeringen jullie samen hebben.
  • Lees verderop op deze pagina welke verzekeringen je moet opzeggen of aanpassen. 
  • Geef jouw scheiding door via ons online contactformulier. 

"Sommige verzekeringen kan je op één naam zetten, bij andere verzekeringen is het wat ingewikkelder."

Alle verzekeringen op een rij

Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid

Vaak wordt een aansprakelijkheidsverzekering voor het hele gezin afgesloten. Pas de dekking van deze verzekering aan naar de nieuwe situatie. Een van jullie kan hierna een eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Zijn er kinderen? Zorg er dan voor dat deze op de verzekering van één van de ouders worden meeverzekerd.

huis icoontje

Woonhuisverzekering

Hebben jullie een koophuis en blijft een van beide in het huis wonen? Tip: vraag een gratis hypotheekgesprek aan bij Promovendum. Wij achterhalen wat je opties zijn. Jullie woonhuisverzekering hoef je alleen op de juiste naam te zetten. De premie kan wijzigen als je de gezinssamenstelling aanpast. Voor een eventuele nieuwe koopwoning sluit je een nieuwe woonhuisverzekering af.

Inboedelverzekering

Inboedelverzekering

Wanneer een van jullie in de woning blijft wonen, kan de inboedelverzekering aangehouden worden. Zorg er wel voor dat deze op de juiste naam staat, geef eventueel de nieuwe gezinssamenstelling door en kijk of de waarde van de inboedel wijzigt. Degene die verhuist moet uiteraard een eigen inboedelverzekering aanvragen.

Auto icoon

Autoverzekering

Hadden jullie samen een auto? Bepaal dan wie de auto houdt. De autoverzekering kan dan op de juiste naam worden gezet. Let wel op: schadevrije jaren horen niet bij de auto, maar bij een persoon. Hou er dus rekening mee dat een van jullie bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering misschien meer premie moet betalen. De polishouder, op wiens naam de schadevrije jaren staan, kan wel schadevrije jaren overdragen aan de (ex-)partner. De verdeling van het aantal jaren kan je samen afstemmen. Daarvoor is een afstandsverklaring nodig. Meer weten? Bel dan 078 648 13 13. We helpen je graag. 

Reisverzekering

Reis- en annuleringsverzekering

Hadden jullie samen een reis- en annuleringsverzekering? Zet de bestaande reisverzekering dan op één naam en laat de ander een eigen reisverzekering aanvragen. Inwonende kinderen zijn meeverzekerd. Staan de kinderen op het woonadres van jouw ex-partner ingeschreven? Bel 078 648 13 00. Dan kijken we samen naar de beste oplossing.

Rechtsbijstandverzekering icoon

Rechtsbijstand

Hebben jullie een gezamenlijke rechtsbijstandverzekering? Dan is er een vergoeding mogelijk voor een mediator. Na de scheiding kunnen jullie beiden een eigen rechtsbijstandverzekering afsluiten. Hebben jullie kinderen? Dan kunnen deze meeverzekerd worden bij één van de ouders. Meestal is dit de ouder waar de kinderen het meeste verblijven.

Mijn Promovendum

Advies nodig?

Goed dat je jullie verzekeringen onder de loep neemt! Kom je er niet helemaal uit of vind je het prettiger om persoonlijk advies te krijgen van één van onze deskundige adviseurs? Bel dan 078 648 13 13. Wij kijken graag met je mee!

Contact

Chat Bel Mail