Wat is een inboedelverzekering, en wat valt er onder?


Stel: alles wat ‘los’ in uw huis staat is weg of beschadigd. Hoeveel zou het u kosten om alles opnieuw te kopen? Een hoop geld! Lees daarom snel wat een inboedelverzekering precies is, en wat er onder valt.

Wat is een inboedelverzekering

Wat is een inboedelverzekering?

U kunt altijd de pech hebben dat er iets gebeurt met uw spullen in huis. Denk bijvoorbeeld aan schade veroorzaakt door brand, bliksem, storm, water of diefstal. Met een inboedelverzekering verzekert u uw spullen in huis, zodat u niet voor alle kosten hoeft op te draaien bij schade.

Wat valt onder de inboedelverzekering?

Stelregel: alles wat u kunt verhuizen en dus niet aan het huis vast zit, valt onder de inboedelverzekering. Denk aan meubels, sieraden, kleding, elektronica en klik-laminaat. Uw keuken en badkamer vallen dus niet onder de inboedelverzekering (wel onder de woonhuisverzekering).

Inboedelverzekering verplicht?

Nee, een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden! Uw inboedel is al snel vele tienduizenden euro’s waard. Tel maar eens op hoeveel alles in huis u bij elkaar heeft gekost. Stel dat u net die pechvogel bent bij wie brand uitbreekt of wordt ingebroken. Dan wilt u zelf niet voor alle kosten opdraaien.

Telefoon kapot laten vallen? Bij Promovendum verzekerd!

Normaal gesproken dekt een inboedelverzekering geen telefoon die kapot gaat. Toch is het in sommige gevallen mogelijk om deze schade via inboedelverzekering te verzekeren. Bij Promovendum kunt u een allrisk inboedelverzekering afsluiten. Dan is val- en stootschade binnen huis meeverzekerd. Dat geldt ook voor tablets, televisies of andere spullen die u thuis uit uw handen kunt laten vallen, of omver kunt stoten ;).

Kies voor onze inboedelverzekering

We bieden een zeer lage premie, en nog belangrijker: uw spullen in huis zijn uitgebreid verzekerd tegen diefstal, brand-, bliksem- en waterschade! Bereken uw premie in 1 minuut. Heeft u al een inboedelverzekering? Dan regelen wij uw overstap gratis!