Skiongeluk: hoe bent u verzekerd?


Hoe geweldig is wintersport? Dat weet u als geen ander! Maar wat als u een skiongeluk krijgt en ook nog eens onvoldoende verzekerd bent? Dubbel pech! Uw wintersportvakantie in 2020 wordt door uw skiongeluk meteen de duurste ooit. Lees nu waarom en wat u kunt doen om dit te voorkomen.

Wintersport 2020 skiongeluk

Skiongeluk en matig verzekerd? Dit betaalt u!

Vervoer vanaf de piste na een skiongeluk

Stel: u ligt door een skiongeluk bovenop op de berg met letsel, mogelijk gescheurde kniebanden of erger. Hoe komt u beneden?

  • Met de ‘banaan’ of sneeuwscooter. Kosten: 400 tot 600 euro.
  • Kunt u alleen met een helikopter naar beneden? Dan kost het écht een berg geld: zo’n 3000 euro (dat zijn wel 10 splinternieuwe snowboards!). Geen wintersportdekking? Dan draait u met een beetje pech zelf voor deze kosten op!

Medische kosten na een skiongeluk

Maar we zijn er nog niet. Als u na een skiongeluk eenmaal ‘gered’ bent, moet u nog naar het ziekenhuis. In het buitenland kunnen behandelingen duurder zijn dan in Nederland. Krijgt u die kosten dan wel vergoed?

Kost uw spoedeisende hulp na een skiongeluk in het buitenland 3000 euro? Dan wordt eerst gekeken wat dezelfde behandeling in Nederland kost. Dat bedrag krijgt u vergoed vanuit uw basisverzekering. Kost dezelfde behandeling in Nederland maar 2000 euro? Ai! Dan moet u het verschil van 1000 euro zelf bijbetalen.

25% korting op uw huidige autopremie?

Bereken in 1 minuut

Laat Promovendum uw torenhoge rekening betalen

In het ergste geval kost een behandeling na een skiongeluk u wel 5000 euro. Gelukkig kunt u zichzelf én uw gezin extra verzekeren tegen deze onvoorziene kosten. En dat kan bijna gratis! Hoe?

1. Aanvullende verzekering

Kies voor een aanvullende zorgverzekering van Promovendum! Dan krijgt u standaard 100% van alle spoedeisende medische kosten in het buitenland vergoed (ook buiten Europa). Hier heeft u het hele jaar geen omkijken meer naar!

2. Reisverzekering

Andere optie: 'medische kosten buitenland' verzekeren via onze doorlopende reisverzekering. Op wintersport in 2020? Kies dan ook voor de wintersportdekking! Dan bent u ook verzekerd voor onder andere redding, opsporing en berging. Regel uw reisverzekering in 1 minuut.