tuinfeest

Ambulance kosten, eigen risico 2022 én schadevergoeding: zo zit het!

Gepubliceerd op 02-02-2022
74857 keer gelezen

Een ambulance bellen doe je niet zomaar. Wat als je er onverhoopt echt eentje nodig hebt? En kan je de kosten van een ambulance terugkrijgen, als je een ongeluk hebt gehad door een ander? Lees het hieronder, ook hoeveel een ambulance kost en of het eigen risico geldt anno 2022.

Spoedvervoer of besteld ziekenvervoer

Er bestaan twee soorten ambulance vervoer. Na bijvoorbeeld een ongeluk of hartaanval, spreken we van spoedvervoer. Bij besteld ziekenvervoer, door bijvoorbeeld een ziekte of handicap, is het noodzakelijk om liggend vervoerd te worden. Hiervoor heb je een medische verklaring van je huisarts of specialist nodig. Beide soorten vervoer zijn medisch noodzakelijk vervoer.

 

Wat kost een ambulance?

De kosten voor een ambulance zijn wettelijk vastgesteld en komen al gauw neer op zo’n 700 euro. En heb je een hoger eigen vrijwillig risico? Dan zullen de kosten hoger uitvallen. Goed om te weten: kosten voor een ambulance worden alleen gerekend als de patiënt ook echt vervoerd wordt. Gelukkig worden de kosten om een ambulance te laten komen en de eventuele vervoerskosten vergoed vanuit de basisverzekering. Hierbij moet dan wel sprake zijn van medisch noodzakelijk vervoer. Wel geldt er een eigen risico.

 

ambulance kosten eigen risico 2020

 

Eigen risico ambulance 2022

Op vergoedingen vanuit je basispakket geldt het wettelijk verplicht eigen risico (385 euro in 2022). Je hoeft hiervoor geen 'extra eigen bijdrage zorgverzekering' te betalen. Heb je nog niet je volledige eigen risico gebruikt, dan betaal je (een deel van) de kosten zelf. Maar wat als je in de ambulance terecht gekomen bent door de schuld van iemand anders? Moet je ook dan alle kosten zelf betalen?

 

Aangereden door ander? Schadevergoeding ambulancekosten!

Als je bent aangereden en de andere partij schuldig is, kun je jouw ambulancekosten (bedrag aan eigen risico) gratis laten verhalen via de Letselschadehulp van Promovendum. Wij bieden kosteloos juridische hulp bij letselschade. Naast ambulancekosten verhalen we ook anderen kosten. Denk aan misgelopen salaris, een kapotte fiets en andere zorgkosten. Zo krijg jij de schadevergoeding waar je recht op hebt én kan jij je volledig focussen op je herstel. Goed om te weten: als je als fietser bent aangereden, heb je ook bij een eigen verkeersfout recht op een schadevergoeding (50 – 100%).

 

Letselschade opgelopen door een ander? Meld je schade

Vul onderstaand formulier in of bel 078 648 13 58. Wij inventariseren op korte termijn of je recht hebt op een schadevergoeding. Zo ja, dan verhalen we jouw schade kosteloos op de tegenpartij. 

 

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een geweldsdelict als oorzaak. Graag verwijzen wij je door naar Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Helaas behandelen wij geen letselschadezaken met een medische fout als oorzaak.

Jouw gegevens

Door te versturen, ga ik ermee akkoord dat Promovendum de ingevulde gegevens deelt met zusterbedrijf Letselhulpservice.

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail