Header zee

Het coronavirus en jouw vakantie

Corona zorgt voor veel onzekerheid als het gaat om reizen naar het buitenland. Op dit moment is het mogelijk om op vakantie te gaan naar een aantal Europese landen. Wil je graag op vakantie, maar weet je niet wat te doen? Op deze pagina informeren we je over de stand van zaken.

Let op: de laatste update van deze pagina is van 14 september. Het kan zijn dat er in de tussentijd iets is gewijzigd.

Afbeelding Nederland

Vakantie in Nederland

Wil je op vakantie in eigen land? Dat is mooi, want in Nederland mogen we gewoon op vakantie. Wel met wat extra aanpassingen en rekening houdend met de anderhalve-meter-samenleving. Zo zijn er protocollen voor onder andere campings, bungalowparken, groepsaccommodaties en buitensport.

Afbeelding vliegtuig

Vakantie buiten Europa

Wil je buiten Europa op vakantie? Bijvoorbeeld naar Amerika of Azië? Op dit moment raadt de Nederlandse overheid het af om te reizen buiten Europa. De verwachting is dat de richtlijnen binnen enkele weken ook voor sommige landen buiten Europa worden versoepeld. Blijf de reisadviezen dus goed volgen.

Afbeelding Europa

Vakantie in Europa

 

Sinds 15 juni is het reisadvies voor een groot aantal Europese landen versoepeld naar code geel (vakantiereizen mogelijk, er blijven risico's). Maar let wel op: door regionale uitbraken kan het reisadvies voor bepaalde gebieden opnieuw worden aangescherpt. Kom je uit een gebied dat tijdens jouw verblijf van 'geel' naar 'oranje' is gegaan? Dan is het advies om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Wereldbol

Welke landen zijn toegankelijk?

Wil je weten in welke landen een vakantiereis mogelijk is? Voor de meest actuele informatie over corona en de maatregelingen in verschillende landen verwijzen wij je naar de website nederlandwereldwijd.nl.

Vergoeding bij code oranje of rood

Bij een vakantie naar een land met code geel blijft uw reis- of annuleringsverzekering gewoon geldig. Bij de kleurcodes oranje of code rood is er geen dekking vanuit een reis- of annuleringsverzekering. Bij code geel is het wel belangrijk om te weten dat annulering of repatriëring in verband met corona, bepaalde voorwaarden kent. Hierover lees je alles op deze pagina.

Heb je de reisadviezen gelezen en boek je een reis naar een land met code geel? Dan adviseren wij je om een pakketreis te boeken via een reisorganisatie die is aangesloten bij de ANVR. Ben je op vakantie en wijzigt het reisadvies in uw vakantieland van code geel naar oranje of rood? Dan zorgt de ANVR ervoor dat je terug naar Nederland vervoerd wordt.

Deze informatiepagina is zorgvuldig voor jou samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend.

Contact

Chat Bel Mail