Gezondheid-apps top 5: bevorder hiermee een gezond leven!
Gebruikt je je mobiele telefoon om mee te bellen of om je gezondheid te verbeteren? Als je deze vraag 5 jaar geleden had gehoord, dan had je waarschijnlijk verbaasd opgekeken. En nu? Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone voor andere doeleinden dan alleen bellen. Handig en slim: het downloaden van gezondheid-apps op smartphones. Gebruik je ook technologie om een gezond leven te bevorderen? Promovendum zet de top 5 gezondheid-apps voor je op een rij.
Top 5 gezondheid-apps
1. De hardloop-app Runkeeper.
Hik je er alweer tegenaan om je hardloopschoenen aan te trekken? Dan biedt Runkeeper wellicht de uitkomst. Met deze hardloop-app word je gecoached om je sportdoelen te bereiken. Runkeeper toont niet alleen de afgelegde afstand, maar ook het aantal calorieën dat je verbrand hebt. Handig: met de geïntegreerde GPS-navigatie kun je niet verdwalen. Klaar met hardlopen? Bekijk dan op Runkeeper je hardloopprestaties. Vergeet ze vooral niet te delen met je vrienden en familie. Iedereen mag immers weten hoe gezond je bezig bent! Runkeeper heeft inmiddels al meer dan 10 miljoen gebruikers.
2. Afvallen met de Lose it app.
Gezond leven en afvallen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Miljoenen gebruikers zijn razend enthousiast over de Lose it app. Met deze smart phone app kun je bijhouden hoeveel je dagelijks eet en beweegt. Zijn de verhoudingen niet goed? Dan word je vriendelijk ‘op de vingers getikt.’ Je krijgt meteen advies hoe het beter kan. Doe je het goed? Dan krijg je complimenten. Lose it app is gratis en biedt ook de mogelijkheid om je de resultaten delen met vrienden en familie.
3. Met de WebMD symptom checker heb je de dokter op zak.
Stel dat je de laatste tijd vaak last hebt van hoofdpijn en keelpijn. Dan maak je je wellicht zorgen. Misschien wil je niet meteen bij je dokter aankloppen. De WebMD symptom checker kan je dan helpen. Je kunt de symptomen heel eenvoudig invoeren in deze gezondheid-app. WebMD symptom checker toont je direct de mogelijke oorzaken van je kwaal. Nog niet gerustgesteld? Dan kun je voor persoonlijk medisch advies natuurlijk alsnog bij je huisarts terecht.
4. Help anderen met de EHBO-app.
Je eigen gezondheid is belangrijk. Maar de gezondheid van je familie en anderen ook. Veel mensen hebben geen idee wat ze moeten doen als iemand bewusteloos raakt of stikt. Of wat ze vooral níet moeten doen. Met de EHBO-app heb je de medische instructies direct bij de hand. Ook kun je op deze gezondheid-app zien naar welke dichtstbijzijnde EHBO-post, ziekenhuis of huisartsenpost je het beste kan rijden. Dusdanig kun je levens redden van dierbaren of onbekenden. De EHBO-app is een mooi initiatief van het Rode Kruis.
5. Informeer jezelf over vaccinaties met de GGD op reis app.
Niet alleen thuis, maar ook vakantie wil je gezond zijn en blijven. Daarom is het belangrijk om te weten of je voor je vakantiebestemming vaccinaties nodig hebt. Op de app ‘GGD op Reis’ kun je alle benodigde informatie vinden. Ook kun je via de app direct contact opnemen met de dichtstbijzijnde GGD-locatie. Ook mogelijk: via de GGD Reist mee app online een afspraak maken.