Woonkamer met aanbouw

Wat kost een aanbouw? Gemiddelde prijzen 2022

Laatste update: 29 augustus 2022. In 2022 is een aanbouw razend populair. Altijd al een bijkeuken willen hebben? Of toch liever een extra werkruimte? Een aanbouw is het antwoord! Maar hoeveel kost een aanbouw? En hoe kan je deze het beste financieren? Wij zochten het voor je uit!

 

Wat kost een aanbouw gemiddeld?

Gemiddeld kost een aanbouw 40.000 euro tot 55.000 euro. De kosten voor een aanbouw kunnen nogal uiteenlopen door verschillende factoren. Wil je bijvoorbeeld een luxe aanbouw? Wat wordt de oppervlakte? Twee verdiepingen? Zorg er dus voor dat je op voorhand al een idee hebt van wat je wilt, en vraag bij verschillende aannemers een offerte op.

 

Wat kost een aanbouw per m2?

Om je een duidelijker beeld te geven van de kosten voor een gemiddelde aanbouw per m2, zijn ze opgedeeld in drie categorieën. De arbeids- en plaatsingskosten zijn in de bedragen opgenomen.

 

Prefab aanbouw: kosten per m2

Voor deze aanbouw ben je per m2 gemiddeld zo’n 2.000 euro kwijt. Dit is de goedkoopste versie van de aanbouw. Deze is van hout omdat dit makkelijk te plaatsen en verplaatsen is. De binnenkant van de aanbouw is niet afgewerkt, maar heeft wel een standaarddeur en -raam. Voor luxere opties betaal je een meerprijs.

 

Standaard aanbouw: kosten per m2

Vaak kan je rekenen op gemiddeld zo’n 2.200 euro per m2 voor een standaardaanbouw. Deze is dan van binnen gestuukt, betegeld én heeft een kunststof schuifpui.

 

Luxe aanbouw: kosten per m2

Voor een luxe aanbouw met hoogstaande afwerking, openslaande deuren en een lichtstraat (een rij ramen in het plafond voor extra lichtval) betaal je gemiddeld 2.750 euro per m2.

 

Extra kosten voor een aanbouw

Je kan je aanbouw zo luxe maken als je wilt. Denk hierbij aan het soort afwerking en het materiaal waar de aanbouw van is gemaakt. Ook de bodem (op zandgrond of palen) van je aanbouw is kostenbepalend. Extra tip: houd ook rekening met de eventuele kosten van een bouwvergunning.

 

Tip: financier aanbouw in 2022 met bouwdepot

Heb je jouw nieuwe aanbouw uitgezocht? Yes! Dan wordt het nu tijd om de financiering te regelen. Gelukkig hoef je hiervoor niet al je spaargeld te gebruiken. Zo kan je in veel gevallen een bouwdepot binnen je hypotheek afsluiten. Een bouwdepot is een apart potje binnen de hypotheek waarmee je verbouwkosten kan bekostigen. Heb je al een hypotheek? Dan kan je die vaak, door de huidige lage rentestanden of door je overwaarde, voordelig ophogen.

 

Bouwdepot nodig? Laat je adviseren door Promovendum!

Benieuwd wat de mogelijkheden voor het financieren van je aanbouw zijn? Onze onafhankelijke hypotheekexperts rekenen graag met je mee. We vergelijken alle hypotheekaanbieders in de markt en weten hierdoor precies welke opties bij jouw wensen passen. Bel naar 078 648 13 48 of vul hieronder je gegevens in.

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail