Huurt u nog? Waarom nu een huis kopen slim is


Torenhoge huurprijzen, lage hypotheekrentes. Dit is hét moment om uw huurwoning in te ruilen voor een koopwoning! Lees dé 5 redenen waarom juist nu een huis kopen slim is! En hoe u als Promovendum klant 100 euro korting kunt krijgen op uw hypotheekadvies.

Huis kopen nu slim

1. Hypotheekrente kan bijna niet lager!

Het is nu erg aantrekkelijk om een hypotheek af te sluiten. De hypotheekrentes zijn namelijk erg laag en dat betekent lage maandlasten op uw hypotheek. En dat is natuurlijk gunstig! Bekijk de actuele hypotheekrentes hier.

2. Nu nog volop profiteren van hypotheekrenteaftrek

Met de hypotheekrenteaftrek kunt u een deel van uw hypotheeklasten terugkrijgen van de belasting. Fantastisch toch? Alleen wordt de hypotheekrenteaftrek in rap tempo afgebouwd en dreigt zelfs helemaal te verdwijnen. Gaat u nu een huis kopen, dan profiteert u hierbij nog volop van de huidige renteaftrek!

3. Huren is duurder dan ooit

Huurprijzen zijn momenteel heel erg hoog. Gemiddeld kost het huren van een vrije sector huurwoning in Nederland 1050 euro per maand (bron: NVM). In steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht ligt dit nog hoger. Wist u dat u met een bruto hypotheeklast van 1050 euro per maand een huis kunt kopen van 275.000 euro, waarbij de hypotheekrente 20 jaar vast staat!

Daarnaast mag een huurprijs elk jaar verhoogd worden. Een hypotheekrente legt u vast voor 10, 20 of 30 jaar, waardoor de bruto maandlasten van uw hypotheek binnen die termijn niet zullen stijgen. U weet precies waar u aan toe bent!

4. Huis kopen, mooie investering voor de toekomst!

Door het aflossen van uw hypotheek bouwt u eigen vermogen op. U investeert hiermee in uw eigen toekomst. Tegenwoordig kan een huis ook een interessante optie voor uw pensioenvoorziening zijn. Wanneer u uw hypotheek voor pensionering helemaal aflost, betaalt u geen hypotheeklasten meer tijdens uw pensioen!

5. Eigen huis helemaal naar eigen wens aanpassen

Wanneer u een huis koopt, bent u eigenaar en heeft u de vrijheid om uw woning naar eigen wens aan te passen. Een andere badkamer? Geen probleem! Toch liever die muur eruit voor een open keuken? Geen huurbaas waaraan u toestemming moet vragen! Uw huis aanpassen is ook een slimme investering waarmee u overwaarde op uw woning kunt creëren.

Ontvang 100 euro korting op hypotheekadvies!

Benieuwd naar uw mogelijkheden voor het kopen van een huis? Vraag een gratis eerste gesprek aan bij onze jarenlange partner Academica. Goed om te weten: alle rentes in de markt worden vergeleken. Vaak is er dezelfde dag nog een afspraak mogelijk, waar u wilt.