Meisje speelt in tuin

Dekt een aansprakelijkheids­verzekering ook schade door mijn gezin?

Een Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren (AVP) dekt de schade die per ongeluk veroorzaakt wordt aan of bij anderen of spullen van anderen. Wordt iemand in jouw gezin aansprakelijk gesteld voor schade? Dan valt dit onder de aansprakelijkheidsverzekering, mits je jouw gezin meeverzekerd hebt. Denk bijvoorbeeld aan je kind die met de fiets een kras heeft gemaakt in de auto van de buren. De buren kunnen dan een beroep doen op jouw verzekering. Maar laat bijvoorbeeld je partner thuis jouw tablet vallen? Dan valt dit niet onder de aansprakelijkheidsverzekering, omdat jouw partner verzekerd is op je polis. Deze schade kan overigens wel gedekt worden door een allrisk inboedelverzekering


Voordelige aanspra­kelijkheids­verzekering voor je gezin afsluiten? Regel het direct bij Promovendum! Bereken je premie in 1 minuut en in een paar klikken is je verzekering aangevraagd. Bij Promovendum kies je zelf wie je wilt meeverzekeren. Alleen jezelf, jij en je partner of ook je kinderen! Heb je al een aansprakelijkheidsverzekering ergens anders? Wij regelen je overstap!

Goed om te weten: kinderen tot een leeftijd van 24 jaar zijn meeverzekerd, ook als ze niet meer thuis wonen. Bijvoorbeeld omdat ze bij een ex-partner of in een tehuis wonen. Zijn ze uitwonend voor een voltijdstudie of stage? Ook dan zijn kinderen meeverzekerd, ook in het buitenland als ze daar niet langer dan een jaar verblijven. Huisdieren zijn standaard meeverzekerd. 

Aansprakelijkheidsverzekering icoon Promovendum

Aansprakelijkheids­verzekering afsluiten?

Dat kan bij ons heel voordelig. Jouw hele gezin is verzekerd tot 3 miljoen euro.

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze aansprakelijkheidsverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail