woonkamer

Hypotheek en verzekering: welke verplicht bij koophuis?

Je koopt een nieuw huis. Daarvoor heb je een hypotheek nodig. Maar om een hypotheek te kunnen afsluiten, heb je verzekeringen nodig. Welke zijn verplicht en welke zijn aanraders? We leggen het uit!

Woonhuisverzekering Promovendum

1. Opstalverzekering? Verplicht bij hypotheek!

De opstalverzekering is verplicht om af te sluiten om je hypotheek rond te krijgen. Reden? De bank loopt risico als jij een lening afsluit, want er kan altijd iets met je koophuis gebeuren. Denk aan een grote brand. Met een opstalverzekering loopt een bank minder risico. Daarom is de verzekering verplicht!

huiskamer opstal inboedel

2. Inboedelverzekering bij nieuw huis? Grote aanrader

Met je spullen thuis, kan er veel gebeuren. Of je nu een koophuis hebt of een huurhuis. Denk aan waterschade, inbraak, brand, etc. Met een inboedelverzekering verzeker je jouw spullen tegen onverwachte schade. Hiermee kun je hoge kosten voorkomen. Tip: regel jouw inboedelverzekering bij Promovendum. Voordelig, goede dekkingen én zo geregeld! Bereken je premie in 1 minuut.

Bij Promovendum kun je binnen enkele klikken jouw verzekeringen aanvragen. Voor persoonlijk advies staan we voor je klaar!

Twee senioren met iPad

3. Overlijdensrisicoverzekering bij hypotheek? Soms verplicht

Je sluit een hypotheek af met een looptijd van 30 jaar. De rentevaste periode kies je zelf, of samen met je adviseur. Bij sommige hypotheekverstrekkers is een overlijdensrisicoverzekering verplicht. Waarom? Het kan gebeuren dat jij of je partner vroegtijdig komt te overlijden, waardoor het aflossen van de hypotheek lastig wordt. Een overlijdensrisicoverzekering vormt een vangnet voor de nabestaanden. Hiermee voorkom je financiële problemen, bijvoorbeeld voor je partner en/of kinderen.

een verklaring ondertekenen

4. Rechtsbijstandverzekering bij nieuw huis? Afsluiten = slim

Nieuw huis? Denk dan ook aan een rechtsbijstandverzekering. Je kan tegen zaken aanlopen, waarbij je juridische hulp nodig kan hebben. Denk aan verborgen gebreken van je huis, waar je te laat achter komt. Bijvoorbeeld als je dakconstructie rot blijkt te zijn. Of als jouw aannemer, die een prachtverbouwing zou uitvoeren, afspraken niet nakomt. Maar ook: ruzie met de buren. Denk aan dat ze een stuk van jouw tuin innemen (schending erfgrens).

Koppel luistert naar hypotheekadviseur

5. Woonlastenverzekering? Optioneel

Stel: je woont fijn in je nieuwe koophuis.. maar door een ongeluk raak je arbeidsongeschikt. Of je raakt jouw baan kwijt, waardoor je inkomen wegvalt. Dan kan het heel lastig worden, om je hypotheek te blijven betalen. Wil je dit risico niet lopen? Dan kan je een woonlastenverzekering afsluiten. Regel je jouw hypotheek via Promovendum? Dan krijg je óók persoonlijk advies over je verzekeringen. Zo wordt alles van a tot z geregeld.

Mensen op de bank in woonkamer

Regel jouw opstalverzekering bij Promovendum!

Ga voor een supervoordelige opstalverzekering, die je verplicht nodig hebt bij een hypotheek. Kies Promovendum, elke overstap verzorgen wij.

Bereken premie in 1 minuut

Contact

Chat Bel Mail