auto-ongeluk

De top 5 oorzaken van auto-ongelukken

Gepubliceerd op 09-11-2021
4882 keer gelezen

Wist je dat de meeste ongelukken gebeuren in de eerste 5 minuten van de autorit? Volgens statistieken van de SWOV is de kans op een verkeersongeval het grootst tussen 12:00 en 15:00 op een vrijdag in oktober. Ongeveer 1 op de 1.000 Nederlanders raakt betrokken bij een ernstige verkeersongeval. Iets wat je niet graag meemaakt. We hebben de top 5 oorzaken van auto-ongelukken voor je opgesomd.

1. Bellen of appen

Nog even snel dat ene appje versturen. Niet doen! Het gebruik van de telefoon is een van de grootste oorzaken van ongelukken op de weg. Zet jouw mobiel op ‘niet storen’ om niet afgeleid te raken. Pak je telefoon pas als je op een veilige plek staat geparkeerd. Dringende telefoontjes kun je plegen met een carkit.

 

 

2. Van radiostation wisselen

Of je nu naar de radio luistert of een Spotify lijst opzet. Het kan altijd gebeuren dat je even niet in de stemming bent voor dat ene nummer. Als je van radiostation of nummer wisselt, ben je kort afgeleid en let je niet op. Zorg ervoor dat je vooraf de radiozenders of jouw afspeellijst al hebt ingesteld. Zo hoef je niet te puzzelen tijdens jouw autorit. Of zit dat ene nummer gewoon even uit 😉.

 

3. Achterom kijken

Het te lang in de gaten houden van achterliggend verkeer, haalt jouw aandacht bij het verkeer voor je weg. Probeer af en toe in de spiegels te kijken. Hiermee zie je wat het verkeer om jou heen doet. Maar houd jouw weggebruikers niet continu in de gaten.

 

4. Eten achter het stuur

Nog even snel boodschappen doen, de kinderen naar de crèche brengen en weer door naar je volgende vergadering. Verleidelijk is het om dan snel achter het stuur te eten. Hierdoor ben je minder alert, maar als je niet eet en hongerig blijft ook. Oplossing: maak tijd voor jezelf. Zorg dat je voldoende gegeten en gedronken hebt voordat je achter het stuur kruipt.

 

5. Alcohol

We weten het allemaal: rijden onder invloed heeft een negatief effect op je rijgedrag. Je bent minder alert en jouw reactievermogen is slechter. Goed om te weten: is er alcohol in het spel? Dan biedt de autoverzekering geen dekking wanneer er schade ontstaat.

 

Tip: sluit een goede autoverzekering af!

Ondanks je oplettendheid heb je helaas geen invloed op andere weggebruikers. Om toch goed verzekerd te zijn kun je bij Promovendum een autoverzekering afsluiten. Zo ga je zeker de weg op. En als je nu overstapt naar Promovendum krijg je 20% korting op je huidige autopremie! Bekijk de voorwaarden voor meer informatie. 

Onze autopremie 20% lager? 

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail