tuinfeest

Geitenkaas en zwanger: wat mag ik eten?

Gepubliceerd op 15-12-2016
4180 keer gelezen

Zwanger? Gefeliciteerd! Er gaat veel veranderen de komende tijd, ook in wat je mag eten. Houd je van geitenkaas? Lees snel of je dat tijdens je zwangerschap mag eten, en hoe je ‘verkeerde’ kazen kunt herkennen.

Mag ik geitenkaas eten tijdens mijn zwangerschap?

Je mag geitenkaas eten tijdens je zwangerschap. Geitenkaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde of ‘verhitte’ melk. Door de verhitting worden bacteriën (die niet goed voor de baby zijn) in de kaas gedood. Goed nieuws dus voor liefhebbers van geitenkaas!

 

Geitenkaas eten mag en anderen kazen?

Kazen gemaakt van rauwe melk mag je niet eten tijdens je zwangerschap (bron: Voedingscentrum). Dit soort kazen worden niet verhit en kunnen daardoor de listeria bacterie bevatten. Deze bacterie kan schadelijk zijn voor je baby. Gelukkig wordt deze kaas in ons land bijna niet geproduceerd. Pas vooral op met (zachte) buitenlandse kazen.

 

geitenkaas zwanger

 

Herken de ‘verkeerde’ kaas snel

Als je in de winkel bent, let dan op de etiket van de kaas. Als het een kaas is die je niet mag hebben tijdens je zwangerschap, dan staat er 'au lait cru' of 'gemaakt van rauwe melk'. Goed om te weten!

 

Ook slim...

Om eens te kijken naar de voordelige verzekeringen van Promovendum. Wij richten ons op hoger opgeleiden. Een doelgroep die gemiddeld minder schade maakt. Hierdoor zijn onze premies zeer laag. Bekijk hier al onze verzekeringen. De overstap regelen wij voor je!

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail