tuinfeest

Geitenkaas en zwanger: wat mag ik eten?

Gepubliceerd op 15-12-2016
1897 keer gelezen

Zwanger? Gefeliciteerd! Er gaat veel veranderen de komende tijd, ook in wat je mag eten. Houd je van geitenkaas? Lees snel of je dat tijdens je zwangerschap mag eten, en hoe je ‘verkeerde’ kazen kunt herkennen.

Mag ik geitenkaas eten tijdens mijn zwangerschap?

Je mag geitenkaas eten tijdens je zwangerschap. Geitenkaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde of ‘verhitte’ melk. Door de verhitting worden bacteriën (die niet goed voor de baby zijn) in de kaas gedood. Goed nieuws dus voor liefhebbers van geitenkaas!

 

Geitenkaas eten mag en anderen kazen?

Kazen gemaakt van rauwe melk mag je niet eten tijdens je zwangerschap (bron: Voedingscentrum). Dit soort kazen worden niet verhit en kunnen daardoor de listeria bacterie bevatten. Deze bacterie kan schadelijk zijn voor je baby. Gelukkig wordt deze kaas in ons land bijna niet geproduceerd. Pas vooral op met (zachte) buitenlandse kazen.

 

geitenkaas zwanger

 

Herken de ‘verkeerde’ kaas snel

Als je in de winkel bent, let dan op de etiket van de kaas. Als het een kaas is die je niet mag hebben tijdens je zwangerschap, dan staat er 'au lait cru' of 'gemaakt van rauwe melk'. Goed om te weten!

 

Zwanger? Goede zorg nodig

Tijdens je zwangerschap heb je een goede zorgverzekering nodig. Wil je goed verzekerd zijn? Sluit dan je zorgverzekering af bij Promovendum tegen een zeer lage premie. Je overstap regelen wij!

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail