Mensen rennen naar auto

Wat is je auto waard? Tips over dagwaarde auto berekenen!

Gepubliceerd op 01-06-2021

Weten hoeveel jouw auto waard is? Wij bij Promovendum weten natuurlijk veel van auto's. Dagelijks krijgen wij vragen binnen van onze klanten met een autoverzekering. Lees snel hoe jij de dagwaarde van jouw auto te weten komt en andere tips waarop te letten!

Auto en geld

Wat is de dagwaarde van mijn auto?

De dagwaarde van jouw auto is het bedrag wat de auto op dit moment waard is. Of het bedrag dat jouw auto waard was vlak voor de schade of diefstal. Het is dus niet het bedrag waarvoor je de auto ooit hebt gekocht.

Dagwaarde auto berekenen

Wanneer je de dagwaarde van jouw auto laat berekenen, wordt er gekeken naar de volgende factoren:

 

  • Bouwjaar
  • Aantal gereden kilometers
  • Onderhoud
  • Accessoires van je auto

Wanneer moet ik de dagwaarde van mijn auto checken?

 

1. Dagwaarde bij verkopen auto

Je gaat je auto verkopen. De dagwaarde kan dan een goede indicatie zijn om de verkoopprijs van jouw auto te bepalen.

 

2. Dagwaarde tweedehands auto

Ben je van plan een tweedehands auto te kopen? Laat dan de dagwaarde van de auto checken. Zo voorkom je dat je te veel betaalt. Koop je de auto bij een particulier? Dan betaal je vaak de dagwaarde. Bij een autodealer betaal je vaak meer dan de dagwaarde, zodat zij ook wat aan de verkoop verdienen.

 

3. Dagwaarde bij autoschade

Verzekeraars gebruiken de dagwaarde van jouw auto om te bepalen welk bedrag ze vergoeden bij schade. Er wordt dan gekeken naar hoeveel de auto waard was vóór de schade. Tip: laat de dagwaarde van je auto berekenen door een schade-expert als deze ouder dan 12 jaar is. Een schade-expert zal dan ook naar het onderhoud van de auto kijken. En is jouw auto goed onderhouden? Dan kan de schade-expert meer waarde aan de auto toekennen.

 

4. Dagwaarde bij auto total loss

Is jouw auto total loss verklaard? En valt deze niet onder de nieuwwaarde- of aanschafregeling? Dan wordt door verzekeraars de dagwaarde gebruikt om de autowaarde van voor het ongeval te bepalen. Ook bekijken ze de restwaarde van de auto. Dit is de waarde van de auto na het ongeval. Met beide factoren wordt rekening gehouden bij het bepalen van de schadevergoeding. Goed om te weten: als Promovendum klant kun je met spoed geholpen worden als je autoschade hebt! Bel ons op 078 648 13 23 en wij helpen je direct. Zo kunnen we een sleepdienst regelen, zodat je je weg snel kunt vervolgen.

 

Bereken zo de dagwaarde van je auto!

Maar dan rest nu de hamvraag: wat is mijn auto waard? Via deze tool kan je dit gemakkelijk gratis op kenteken laten checken!

 

Auto inpakken voor vakantie

Nieuwe auto kopen?

Zorg dan dat deze goed verzekerd is! Promovendum biedt een zeer voordelige autoverzekering. Stap je nu over? Dan krijg je 20% korting op je huidige autopremie (zie voorwaarden). Wij regelen je overstap! Benieuwd? 

✉ Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!

 

Contact

Chat Bel Mail