Wat moet ik weten over het persoonsgebonden budget (Zvw-pgb)?

Hoe vraag ik een pgb aan?

U maakt een afspraak met de verpleegkundige. Hij of zij beoordeelt of u een indicatie krijgt. Als dat het geval is, vult u samen met de verpleegkundige de aanvraagformulieren in. De ingevulde formulieren kunt u zelf bij ons indienen. Uw aanvraag voor een Zvw-pgb wordt door ons beoordeeld. Hiervoor gebruiken wij de regels uit het Reglement persoonsgebonden budget verpleging en verzorging. De aanvraagformulieren en het reglement vindt u bij onze downloads.

Hoe regelt u verpleging en verzorging thuis?

Uw huisarts, ziekenhuis of wijkteam verwijst u door naar een hbo-verpleegkundige, van de thuiszorgorganisatie. U kunt ook zelf contact opnemen met een thuiszorgorganisatie. Thuiszorgorganisaties kunt u terug vinden in onze Zorgzoeker. Samen met uw verpleegkundige maakt u een zorgplan (welke zorg, hoe vaak en hoelang is zorg nodig). De zorgaanbieder levert de zorg en declareert direct de rekening bij ons.

Hoe regel ik met een pgb zelf een zorgaanbieder?

Als u intensief of langdurig zorg nodig hebt, dan kunt u in sommige gevallen ook een pgb aanvragen. Hiermee krijgt u een bepaald budget wat u kunt besteden aan de zorgaanbieder die u wilt. Dit kan ook een naaste van u zijn. Belangrijk: u moet zelf een zorgovereenkomst afsluiten en zelf de administratie van uw pgb bijhouden.

Hoe kan ik het pgb declareren?

U declareert achteraf de kosten bij ons. U kunt dus alleen zorg declareren die u al heeft ontvangen. Als de zorg wordt verleend door een formele zorgaanbieder, kiest u het Restitutieformulier pgb formele zorgaanbieder. Als de zorg wordt verleend door een natuurlijk persoon, kiest u het Restitutieformulier pgb natuurlijk persoon. De nota kunt u laten invullen door de zorgaanbieder, waarna hij of zij deze naar u terugstuurt. U vindt de formulieren bij onze downloads. De kosten dient u online in via Mijn Promovendum of per post, naar Promovendum, t.a.v. Team Medisch Advies, Postbus 148, 8200 AC Lelystad.

Moet ik een eigen risico of eigen bijdrage betalen over mijn pgb?

U heeft geen eigen risico of eigen bijdrage over uw pgb te betalen.

Hoe regel ik mijn pgb als ik overstap van zorgverzekering?

Wanneer u overstapt naar een andere zorgverzekeraar neemt uw nieuwe verzekeraar de toegekende indicatie over. Een voorwaarde is wel dat de toegekende indicatie nog niet is verlopen. Wanneer u wilt dat de nieuwe zorgverzekeraar de indicatie overneemt moet u de pgb toekenningsbrief naar uw nieuwe zorgverzekeraar sturen. Houdt u er wel rekening mee dat uw nieuwe zorgverzekeraar andere tarieven kan hebben. Dit kan van invloed zijn op de hoogte van uw pgb.

Was deze informatie nuttig?
Hartelijk dank voor het geven van uw feedback.
Op welke manier kunnen wij de informatie op deze pagina verbeteren?

Hartelijk dank voor uw reactie. Wij gaan onderzoeken of wij uw suggestie kunnen implementeren.

Wilt u graag een medewerker spreken, laat dan hieronder uw gegevens achter.

Naam
Telefoon
E-mail

Hartelijk dank voor uw e-mail. Wij hebben uw vraag of opmerking goed ontvangen.

Wat gaan wij nu voor u doen?

  • Wij leggen uw vraag of opmerking voor aan onze gespecialiseerde medewerkers.
  • Vervolgens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Hebt u tussentijds vragen? Bel: 078 648 13 00. Wij beantwoorden uw vragen direct.

Vriendelijke groet,
Uw serviceteam van Promovendum

Uw zorgverzekering

Voor al uw zorgdeclaraties en de stand van uw eigen risico gaat u naar Mijn Promovendum.


Log in
Meer informatie?

U kunt de voorwaarden van onze zorgverzekering eenvoudig online inzien.


Voorwaarden bekijken