mensen in keuken

Zorgverzekering buitenland

Er gaan steeds meer landen 'open'. Het ziet er dus naar uit dat we deze zomer weer naar het buitenland kunnen! Maar hoe zit het precies met zorg in het buitenland? Samen met onze risicodrager VGZ hebben we alles wat je in 2021 moet weten over je zorgverzekering in het buitenland op een rij gezet!

Voordelige zorgverzekering?

Bereken in 1 minuut

Buitenlanddekking zorgverzekering

Wereldbol en zorg koffer

Spoedeisende hulp in het buitenland

Krijg je een ongeval of word je onverwachts ziek? In de basisverzekering zit een vergoeding voor spoedeisende hulp in het buitenland, bijvoorbeeld voor ziekenhuiskosten of een bezoek aan de huisarts. De basisverzekering dekt zorgkosten in het buitenland volgens het maximale tarief dat in Nederland gebruikelijk is voor een behandeling.

Ziekenhuis icoon

Geplande zorg in het buitenland

Wil je voor zorg naar het buitenland? Bijvoorbeeld omdat je dichtbij de grens woont, of omdat er in het buitenland een kortere wachttijd is. Bijvoorbeeld voor een operatie of behandeling in het buitenland. Dit kan (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit je basisverzekering. Let wel: hiervoor moet je vooraf contact opnemen met jouw zorgverzekeraar.

“Let op: ziektekosten in het buitenland kunnen duizenden euro’s duurder zijn dan in Nederland.”

Vergoeding spoedeisende hulp buitenland

1. Basisverzekering: alleen Nederlands tarief vergoed

Spoedeisende hulp in het buitenland krijg je vergoed op basis van het in Nederland geldende tarief, als de zorg onder de basisverzekering valt. Soms kost een behandeling in het buitenland veel meer, omdat de zorgkosten daar hoger zijn. De ziektekosten worden dan tót het Nederlandse gebruikelijke tarief vergoed. Kost een behandeling in het buitenland bijvoorbeeld 400 euro. En zou dezelfde behandeling in Nederland 350 euro kosten? Dan krijg je 350 euro vergoed, en betaal je 50 euro zelf. Over de 350 euro die je vergoed krijgt vanuit de basisverzekering, betaal je eigen risico.

 

2. Aanvullende verzekering: extra ziektekosten vergoed!

Heb je een behandeling in het buitenland gehad die veel duurder was dan de gemiddelde tarieven in Nederland? Als je een aanvullende verzekering hebt (of uitgebreide reisverzekering met vergoeding voor medische kosten), worden deze extra kosten voor spoedeisende zorg vergoed. Alleen een basisverzekering? Dan zijn deze kosten voor eigen rekening.

Buitenlanddekking aanvullende verzekeringen Promovendum

Primair
Royaal
Ideaal
Excellent
Repatriëring

Noodzakelijk vervoer vanuit het buitenland naar Nederland. Bijvoorbeeld bij ziekte, letsel of overlijden. Bel vooraf altijd de Alarmcentrale via 078 648 13 20.

Spoedeisende zorg: werelddekking

Ook tijdens vakantie en tijdelijk verblijf in het buitenland. Spoedeisende zorg nodig in het buitenland? Bel dan onze Alarmcentrale via 00 31 78 648 13 20.

Vaccinaties

Vergoeding van het consult, noodzakelijke vaccinaties (inentingen) en preventieve medicijnen bij een reis naar het buitenland. Je kunt terecht bij Thuisvaccinatie en Reisprik.

Strand

Zo declareer je jouw buitenlandse zorgnota

In Nederland zijn er afspraken gemaakt over wat er op een rekening voor zorgkosten moet staan. In het buitenland kan de werkwijze van zorgverleners hiervan afwijken. Het laatste wat jij wilt is een ingewikkelde afhandeling van de zorgkosten. Daarom hebben we samen met onze risicodrager VGZ een checklist gemaakt. Hierop zie je wat er op de rekening van jouw buitenlandse zorgkosten moet staan.

“Spoedeisende zorg? Bel onze Alarmcentrale. Onze Alarmcentrale is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar."

Onze buitenlanddekking

Tablet icoon

24/7 hulp in het buitenland

Zorgverzekering bij Promovendum? Wanneer je met spoed in een ziekenhuis belandt, zijn wij 24/7 bereikbaar via het noodnummer 078 648 13 20. Bel altijd eerst dit nummer. Dit heeft veel voordelen. We helpen dan op afstand en bemiddelen tussen jou en de buitenlandse zorgverlener.

Euro icoon

Vergoeding in euro's

Wij betalen de vergoeding voor buitenlandse zorg in euro's op een Nederlands rekeningnummer. Heb je zorg gehad in een land dat geen euro's gebruikt? Dan kijken we naar de koers op de dag van jouw behandeling. Om het bedrag om te rekenen naar euro's maken we gebruik van de dagkoersen van XE.com.

Helpdesk icoon

Europese zorgpas (EHIC) voor alle klanten

Je krijgt standaard de European Health Insurance Card (EHIC zorgpas) van ons thuisgestuurd. Met deze Europese zorgpas kun je overal in Europa aantonen dat je verzekerd bent, zodat je snel geholpen wordt. Geen zorgen! (Let op: in sommige landen heb je een E111 formulier nodig.)

Mondkapje op wereldbol

Coronavirus en jouw reis

Het coronavirus maakt de situatie nog altijd onzeker, wat het maken van vakantieplannen lastig maakt. Wat betekent het voor de vergoeding uit een reis- of annuleringsverzekering?

Deze informatie is zorgvuldig samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Meer weten? Bekijk de uitgebreide voorwaarden. Alle gecontracteerde zorgverleners vind je in onze Zorgzoeker.

Contact

Chat Bel Mail