zorgverzekering

Zorgverzekering buitenland

Wat als je tijdens je vakantie onverwacht naar het ziekenhuis moet? Of als je voor een behandeling toch liever naar een buitenlandse zorgverlener gaat? Lees hier alles wat je moet weten over je zorgverzekering in het buitenland in 2020!

Voordelige zorgverzekering?

Buitenlanddekking zorgverzekering

Ziekenhuis icoon

Geplande zorg in het buitenland

Steeds meer mensen gaan voor zorg naar het buitenland. Bijvoorbeeld omdat ze dichtbij de grens wonen, of omdat er in het buitenland een kortere wachttijd is. Wil je voor een operatie of behandeling naar het buitenland? Dit kan (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit je basisverzekering. Let wel: hiervoor moet je vooraf contact opnemen met jouw zorgverzekeraar.

Wereldbol en zorg koffer

Spoedeisende hulp in het buitenland

Van een muurtje gevallen op de camping? Of een flinke buikgriep opgelopen in een tropisch land? In de Nederlandse basisverzekering zit een vergoeding voor spoedeisende hulp in het buitenland, bijvoorbeeld voor ziekenhuiskosten of een bezoek aan de huisarts. Let wel: de Nederlandse basisverzekering dekt zorgkosten in het buitenland volgens het maximale tarief dat in Nederland gebruikelijk is voor een behandeling.

“Let op: ziektekosten in het buitenland kunnen duizenden euro’s duurder zijn dan in Nederland.”

Vergoeding spoedeisende hulp buitenland

1. Basisverzekering: alleen Nederlands tarief vergoed

Spoedeisende hulp in het buitenland wordt vergoed volgens het maximale tarief dat in Nederland gebruikelijk is. Soms kost een behandeling in het buitenland veel meer, omdat de zorgkosten daar hoger zijn. De ziektekosten worden dan tót het Nederlandse gebruikelijke tarief vergoed. Hierover betaal je eigen risico.

 

2. Aanvullende verzekering: extra ziektekosten vergoed!

Heb je een behandeling in het buitenland gehad die veel duurder was dan de gemiddelde tarieven in Nederland? Als je een aanvullende verzekering hebt (of uitgebreide reisverzekering), kunnen deze extra kosten voor spoedeisende zorg vergoed worden. Alleen een basisverzekering? Dan zijn deze kosten voor eigen rekening.

wintersport

Let op: wintersport en zorgverzekering

Ski ongeluk? Vervoer met een sneeuwscooter of ander vervoer vanaf de piste naar beneden wordt niet altijd vergoed. Ook niet met een aanvullende zorgverzekering. Oplossing: kies voor een extra wintersportdekking bij je reisverzekering.

Buitenlanddekking aanvullende verzekeringen Promovendum

Primair
Royaal
Ideaal
Excellent
Vaccinaties

Je krijgt de volgende vaccinaties en medicijnen vergoed als deze zijn gehaald bij een Nederlandse organisatie:

  • Difterie, tetanus en poliomyelitis (DTP)
  • Gele koorts
  • Tyfus
  • Cholera
  • Hepatitis A en B
  • Malariapillen
100%
Repatriëring

Noodzakelijk vervoer vanuit het buitenland naar Nederland. Bijvoorbeeld bij ziekte, letsel of overlijden.

Spoedeisende zorg (werelddekking)

“De basisverzekering vergoedt spoedeisende hulp in het buitenland tot het Nederlandse tarief."

Voordelen buitenlanddekking Promovendum

Tablet icoon

24/7 hulp in het buitenland

Zorgverzekering bij Promovendum? Wanneer je met spoed in een ziekenhuis belandt, zijn wij 24/7 bereikbaar via het noodnummer 078 648 13 20. We helpen op afstand en bemiddelen tussen jou en de buitenlandse zorgverlener.

Euro icoon

Medische kosten buitenland standaard vergoed

Je bent met elke aanvullende verzekering van Promovendum verzekerd voor spoedeisende medische kosten in het buitenland. Dit geldt ook voor repatriëring.

Helpdesk icoon

Europese zorgpas (EHIC) voor alle klanten

Je krijgt standaard de European Health Insurance Card (EHIC zorgpas) van ons thuisgestuurd. Met deze Europese zorgpas kun je overal in Europa aantonen dat je verzekerd bent, zodat je snel geholpen wordt. Geen zorgen! (Let op: in sommige landen heb je een E111 formulier nodig.)

Afbeelding strand

Benieuwd naar je zorgpremie in 2020?

Deze informatie is zorgvuldig samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Meer weten? Bekijk de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail