Zorgverzekering buitenland 2020

Uw zorgverzekering in het buitenland

Wat als u tijdens uw vakantie onverwacht naar het ziekenhuis moet? Of als u voor een behandeling toch liever naar een buitenlandse zorgverlener gaat? Lees hier alles wat u moet weten over uw zorgverzekering in het buitenland in 2020!Buitenlanddekking zorgverzekering


Vergoeding spoedeisende hulp buitenland

1. Basisverzekering: alleen Nederlands tarief vergoed

Spoedeisende hulp in het buitenland wordt vergoed volgens het maximale tarief dat in Nederland gebruikelijk is. Soms kost een behandeling in het buitenland veel meer, omdat de zorgkosten daar hoger zijn. De ziektekosten worden dan tót het Nederlandse gebruikelijke tarief vergoed. Hierover betaalt u eigen risico.

2. Aanvullende verzekering: extra ziektekosten vergoed!

Heeft u een behandeling in het buitenland gehad die veel duurder was dan de gemiddelde tarieven in Nederland? Als u een aanvullende verzekering heeft, kunnen deze extra kosten voor spoedeisende zorg vergoed worden. Alleen een basisverzekering? Dan zijn deze kosten voor eigen rekening.

Let op: wintersport en zorgverzekering


Ski ongeluk? Vervoer met een sneeuwscooter of ander vervoer vanaf de piste naar beneden wordt niet altijd vergoed. Ook niet met een aanvullende zorgverzekering. Oplossing: kies voor een extra wintersportdekking bij uw reisverzekering.


Buitenlanddekking aanvullende verzekeringen Promovendum

Primair Royaal Optimaal Excellent
Spoedeisende zorg (werelddekking) 100% 100% 100% 100%
Repatriëring buitenland 100% 100% 100% 100%

Noodzakelijk vervoer vanuit het buitenland naar Nederland. Bijvoorbeeld bij ziekte, letsel of overlijden.

Vaccinaties buitenland - - - 100%

DTP, gele koorts, tyfus, cholera, hepatitis A/B en malariapillen.


Voordelen buitenlanddekking Promovendum

24/7 hulp in het buitenland

Zorgverzekering bij Promovendum? Wanneer u met spoed in een ziekenhuis belandt, zijn wij 24/7 bereikbaar via het noodnummer 078 648 13 20. We helpen op afstand en bemiddelen tussen u en de buitenlandse zorgverlener.Medische kosten buitenland standaard vergoed

U bent met elke aanvullende verzekering van Promovendum verzekerd voor spoedeisende medische kosten in het buitenland. Dit geldt ook voor repatriëring.Europese zorgpas (EHIC) voor alle klanten

U krijgt standaard de European Health Insurance Card (EHIC zorgpas) van ons thuisgestuurd. Met deze Europese zorgpas kunt u overal in Europa aantonen dat u verzekerd bent, zodat u snel geholpen wordt. Geen zorgen! (Let op: in sommige landen heeft u een E111 formulier nodig.)

Benieuwd naar uw zorgpremie in 2020?


Bereken in 1 minuut

Deze informatiepagina is zorgvuldig voor u samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Uitgebreide voorwaarden bekijken? Klik hier.