Wintersport 2018: tips verzekeringen

Op wintersport in 2018?

Een goed vooruitzicht! Maar u kunt ook pech krijgen. Een ski-ongeluk kan zo € 4000,- kosten. Een reddingsoperatie met een helikopter alleen al kost snel zo'n € 3000,-. En word je naar een dure privékliniek gebracht? Ai... Welke risico's zijn er op wintersport en hoe kunt u hoge kosten voorkomen?

3 risico's tijdens wintersport

1. Autopech in skigebieden

Met de auto op wintersport in 2018? De kou en sneeuw in wintersportgebieden verhogen de kans op autopech: denk aan een bevroren handrem, lege accu en startproblemen. En dan hebben we het nog niet gehad over gladheid en winterse weersomstandigheden op de weg. Kan u niet meer verder rijden en moet uw auto met flinke blikschade naar de garage? Dan lopen de kosten al snel boven de duizend euro. En dan heeft u nog niet eens vervangend vervoer! Controleer dus vooraf of u pechhulp met Europa dekking heeft en daarbij de dekking tijdens wintersport.


2. Hoge medische kosten door ski-ongeluk

Medische kosten in het buitenland zijn vaak hoger dan in Nederland. Breekt u uw been op de piste, dan belandt u in wintersportgebieden vaak in een dure privékliniek. Helaas krijgt u vanuit uw basisverzekering alleen het Nederlandse tarief vergoed. Dit kan een rekening van duizenden euro's opleveren (geldt ook voor reddingsacties vanaf de piste). To do: dit risico verzekeren via een reisverzekering. Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan kan het zijn dat spoedeisende medische kosten buitenland al verzekerd zijn. Goed om te weten! Het is wel belangrijk dat u vooraf controleert of u hierbij een wintersportmodule in uw reisverzekering nodig heeft.

3. Diefstal van kostbare spullen

Wintersportmaterialen zijn erg kostbaar. Wat als er iets gestolen wordt of u uw bagage kwijtraakt? Ski's en snowboards worden vaak gestolen in de stalling op de piste. Een standaard set ski's kost al snel €300,- euro. Reken maar uit wat de schade is als de ski's van u en uw reispartner(s) worden meegenomen! Daarnaast moeten ook smartphones, camera's en dure jassen het vaak ontgelden.

Tip: sluit voor al deze kosten een reisverzekering af met de juiste dekking, én de module 'Wintersport'.

Hoe kan ik me goed verzekeren voor wintersport?

Stel zelf de reisverzekering samen die u nodig heeft. Bij Promovendum doet u dat voor een zeer lage premie!

Promovendum reisverzekering wintersport

Wintersport


  • Diefstal en verlies van spullen
  • Redding en repatriëring vanaf piste
  • Gipsvlucht

Medische kosten buitenland


  • Spoedeisende hulp (100% vergoed)
  • Nederlandse alarmcentrale (24/7)

Autopech buitenland


  • Vervangend vervoer
  • Repatriëring voertuig
  • Eenvoudige reparaties langs de weg

In 1 minuut uw reisverzekering afsluiten?


Bereken uw premie

Deze informatiepagina is zorgvuldig voor u samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Uitgebreide voorwaarden bekijken? Klik hier.