Verzekeringen huis 2020: welke heeft u nodig?

Uw huis verzekeren

In en om uw huis kan er van alles gebeuren. Denk aan inbraak, storm- of waterschade. Het is dus belangrijk dat u de juiste verzekeringen heeft. Huurhuis of koophuis? Bekijk hieronder welke woonverzekeringen er zijn. En nog belangrijker: welke u nodig heeft.

Soorten woonverzekeringen

Onder de woonverzekering vallen meestal de inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering.


Inboedelverzekering, altijd nodig

Huurhuis of koophuis? Ongeacht hoe u woont: u heeft een inboedelverzekering nodig. De inboedelverzekering dekt schade aan verplaatsbare spullen in uw woning. Denk aan elektronica, kliklaminaat en zelfs uw boeken of kleding. Het gaat over het algemeen om spullen die u meeneemt bij een verhuizing.

Opstalverzekering? Alleen verplicht bij koophuis

Als u een woning koopt, moet u uw huis verzekeren via een opstalverzekering. Hieronder valt bijna alles wat aan uw huis vastzit en moeilijk verhuisbaar is. Denk aan een schutting in de tuin, een vaste vloer of een keukenblad. Ben u huurder en knapt u de keuken of badkamer op? Dan kan dit wel onder de inboedelverzekering vallen.

Aansprakelijkheids­verzekering, belangrijk voor het gezin

De aansprakelijkheidsverzekering (avp) wordt vaak als woonverzekering gezien, maar dat klopt niet helemaal. De aansprakelijkheidsverzekering is meer dan alleen een woonverzekering. U verzekert alle personen in uw huishouden. Waarvoor? Schade waar u aansprakelijk voor wordt gesteld. Bijvoorbeeld schade die u per ongeluk veroorzaakt aan spullen van anderen, of letselschade aan andere personen.

Verzekeringen huis vergeleken

Inboedel

Valt er tijdens een flinke herfststorm een boom door uw ruit en ontstaat er schade aan uw dure bank achter het raam? Dan valt dit onder uw inboedelverzekering.

Opstal

De glasschade die wordt veroorzaakt door de omvallende boom valt onder uw opstalverzekering als u een koophuis heeft.

Aansprakelijkheid

Valt de boom in de tuin van de buurman? Als u aansprakelijk wordt gesteld voor de schade, dan kunt u deze verhalen op uw aansprakelijkheidsverzekering.

Wat kost een woonverzekering?

Dat is mede afhankelijk van de dekking die u kiest. Meestal bent u voor een paar tientjes per maand volledig verzekerd. Die kosten wegen vaak niet op tegen de enorme schades die kunnen ontstaan. Tip: om ervoor te zorgen dat bij schade uw dekkingen goed op elkaar aansluiten, is het slim om alle verzekeringen voor uw huis bij één verzekeraar onder te brengen.


Promovendum woonverzekeringen: zeer voordelig!

Wij bieden een zeer lage premie, gratis overstapservice en zorgen ervoor dat uw dekkingen goed zijn en naadloos op elkaar aansluiten. Bekijk onze opstal- of aansprakelijkheidsverzekering. Of ga voor onze inboedelverzekering.

 

Bereken uw premie in 1 minuut

Deze informatiepagina is zorgvuldig voor u samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Meer informatie vindt u in de uitgebreide voorwaarden van de inboedelverzekering,woonhuisverzekering en aansprakelijkheidsverzekering.