Vaccinaties op reis

Op reis? Denk aan uw vaccinaties

Een mooie reis of vakantie wilt u natuurlijk niet laten verpesten door een infectieziekte. Een vaccinatie voor uw reis (reisprik of inenting) beschermt u tegen ziekten.

Welke vaccinatie heb ik nodig op reis?

Sommige landen verplichten vaccinaties en in andere landen zijn bepaalde vaccinaties aanbevolen.


Aanbevolen of verplicht?

Is een vaccinatie verplicht? Dan stelt het land waar u naartoe gaat deze vaccinatie als eis. Op die manier willen zij bijvoorbeeld voorkomen dat bepaalde ziektes het land binnenkomen. U bent verplicht om een geel paspoort mee te nemen. Hierin staat wanneer u de vaccinatie heeft gekregen.

Is er een kans om een bepaalde besmettelijke ziekte op te lopen in het land van bestemming? Dan gaat het om een aanbevolen vaccinatie. Aanbevolen vaccinaties zijn qua gezondheid zeker net zo belangrijk als verplichte vaccinaties! Gaat u zonder vaccinatie op reis? Dan loopt u een risico.

Hoe lang van te voren haal je een reisvaccinatie?

Artsen raden aan om ongeveer 6 weken voor vertrek uw vaccinaties te halen. Dit adviseren zij, omdat het lichaam meestal tijd nodig heeft om antistoffen aan te maken. Heeft u een reis geboekt? Neem dan direct contact op met een arts. Zo weet u zeker dat uw vaccinaties op tijd geregeld zijn!

Persoonlijk advies

Bekijk online welke vaccinaties u nodig heeft op uw bestemming. Let wel op: dit is een algemeen advies. Een goed vaccinatieadvies hangt ook af van persoonlijke factoren als reisduur, reisomstandigheden, uw leeftijd, gezondheidstoestand en medicijngebruik. Daarom adviseren wij om altijd een afspraak te maken voor persoonlijk vaccinatieadvies door een arts. Bijvoorbeeld bij de GGD, Thuisvaccinatie of uw huisarts.

Nog voordeliger! Korting op vaccinaties bij Promovendum


Wist u dat u met uw Promovendum zorgverzekering 10% korting krijgt bij Thuisvaccinatie?
Erg handig, want de deskundige artsen van Thuisvaccinatie komen bij u langs wanneer het u uitkomt. Dit kan ook ’s avonds of in het weekend. U hoeft voor deze korting geen aanvullende verzekering te hebben. Een (studenten)zorgverzekering bij Promovendum is voldoende!

Bekijk onze kortingsregeling

Wat kosten vaccinaties?

De kosten van een vaccinatie verschillen per type vaccinatie. Het bedrag dat u betaalt voor een bezoek aan een arts bestaat uit:


  • Consultkosten
  • Vaccinkosten
  • Vaccinatieboekje
  • Recept

Vaccinaties op reis worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Het is wel mogelijk om een vergoeding voor het vaccin en consult te krijgen vanuit een aanvullende verzekering.

Ga voor een écht goede zorgverzekering

Kies voor korting op uw reisvaccinaties én goede zorg het hele jaar door. Ga voor een écht goede zorgverzekering van Promovendum. Bereken uw voordelige premie. Uw overstap regelen wij.Premie berekenen

Deze informatiepagina is zorgvuldig voor u samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Uitgebreide voorwaarden bekijken? Klik hier.