Kortlopende annulerings­verzekering of doorlopende?

Annuleringsverzekering vergelijken

Moet u onverhoopt uw reis of vakantie annuleren, dan is het fijn dat u hiervoor verzekerd bent. Anders bent u al gauw duizenden euro's kwijt. Maar welke annuleringsverzekering biedt de meeste voordelen én is voordeliger: een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering?

Wat zijn de verschillen?

Kortlopende annuleringsverzekering


  • U betaalt per vakantiedag
  • Verzekerd voor 1 vakantie
  • Elke vakantie opnieuw afsluiten

Doorlopende annuleringsverzekering


  • U betaalt een vast bedrag per maand
  • Verzekerd voor alle vakanties
  • Maar één keer afsluiten

Meerdere reisjes? Doorlopende verzekering goedkoper!

Gaat u meer dan één keer per jaar op reis? Dan is een doorlopende annuleringsverzekering al snel voordeliger. Al uw vakanties en weekendjes weg zijn verzekerd voor een klein bedrag per maand. U kunt ook uw partner en/of kinderen meeverzekeren. Bij een eenmalige annuleringsverzekering betaalt u per persoon en per vakantiedag, waardoor de kosten al gauw oplopen.

Gemak? Kies voor doorlopende annuleringsverzekering

Voor ieder reisje een losse annuleringsverzekering afsluiten na boeken, is duurder én omslachtiger. Wat als u er last-minute op uit gaat en uw annuleringsverzekering vergeet? Dat risico loopt u niet met een doorlopende annuleringsverzekering.

Ons advies:

“Kies voor een doorlopende annuleringsverzekering als u meer dan één keer per jaar op reis gaat.”

Veel meer verzekerd met 'doorlopend'

Als u bijvoorbeeld een vliegticket boekt, dan kunt u voor uw vlucht een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten. Maar dan is alleen uw vlucht natuurlijk verzekerd. Met een doorlopende annuleringsverzekering is heel veel verzekerd én bij Promovendum helemaal. Zelfs niet-genoten vakantiedagen krijgt u vergoed!

Benieuwd naar onze doorlopende annulerings­verzekering?


Bereken uw premie in 1 minuut

Deze informatiepagina is zorgvuldig voor u samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Uitgebreide voorwaarden bekijken? Klik hier.