gezin in bed

Zwarte zaterdag 2021: Frankrijk en Duitsland wanneer vermijden?

Hoewel er vorig jaar weinig vakantieverkeer was, stond er tijdens de laatste zwarte zaterdag in 2019 ruim 700 kilometer file in zaterdag in Frankrijk. Hadden die vakantiegangers toen maar geweten dat het verkeer zo’n ramp zou zijn… Gelukkig kan jij de zwarte zaterdag in 2021 vermijden! Lees hieronder wanneer zwarte zaterdag 2021 in Frankrijk en Duitsland valt.

 

Zwarte zaterdag Frankrijk 2021

Een groot deel van de Fransen viert eind juli en augustus zomervakantie. Vaak in eigen land. Tel daar ons, vakantievierende Nederlanders, en een hoop andere automobilisten bij op en voilà: de Franse snelwegen staan tjokvol. Uiteraard is het nog even afwachten wat de ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan betekenen voor de zomer. Maar mocht het weer zoals voorheen zijn, dan kan het weer topdrukte worden!

 

Wanneer valt zwarte zaterdag 2021?

Pak je agenda en zet een dikke streep door zaterdag 31 juli. Dit zal waarschijnlijk dé zwarte zaterdag in 2021 in Frankrijk worden - met gemiddeld 2 tot 4 uur file. De piek wordt in heel het land verwacht rond 13:00 uur, maar rond Parijs zal het vanaf 15:00 uur op vrijdag 30 juli al druk worden. Ook zal naar verwachting 7 augustus 2021 een zeer drukke zaterdag worden. Staat je vakantie dan gepland? Probeer toch een dag eerder of later te vertrekken. Zondag is een betere reisdag per auto, omdat de verkeersdrukte minder problemen geeft. Dat advies gaf de ANWB voorgaande jaren.

 

zwarte zaterdag frankrijk

 

Toch rijden? Gebruik onze tips!

Er wordt in het algemeen afgeraden om in juli en augustus op zaterdag met de auto door Frankrijk te reizen. C’est dommage! Maar mocht je toch van plan zijn om op één van de zwarte zaterdagen/weekenden te rijden, vergeet dan niet een tolbadge voor de Franse tolwegen te regelen. Zo kun je sneller doorrijden naar je bestemming! Daarnaast is het handig om een aantal verplichte items in de auto te hebben. Benieuwd wat er verplicht in de auto naar Frankrijk moet? Dat lees je hier.

 

Auto icoon

Op vakantie met een 25% lagere autopremie?

Zwarte zaterdag Duitsland 2021

Nein? Doch! Ook in Duitsland kan het dit jaar weer files regenen in juli en augustus. Er worden op dit moment maar liefst 5 hele drukke zaterdagen verwacht en zelfs 2 te vermijden vrijdagen en een zondag. Op deze dagen reizen veel mensen door Duitsland, op weg naar hun vakantiebestemming én de meeste Duitsers zijn zelf ook vrij.

 

 

zwarte zaterdag duitsland

 

Wanneer valt zwarte zaterdag 2021 in Duitsland?

De dagen met topdrukte op de Duitse wegen:

 

  • Zwarte vrijdag Duitsland 2021: 23 en 30 juli
  • Zwarte zaterdag Duitsland 2021: 10, 17 en 24 juli en 7 augustus
  • Zwarte zondag Duitsland 2021: 1 augustus

 

Handig om te weten: bij grote files in Duitsland worden goede alternatieve routes gegeven. Die herken je aan de gele en blauwe bordjes met U (Umleitung) erop. 


Op vakantie? Vergeet je reisverzekering niet!

De koffers zijn gepakt, je route gepland, maar heb je je voordelige reisverzekering al geregeld? Je kan de reisverzekering van Promovendum samenstellen zoals jij dat wilt, onze premie blijft scherp. We richten ons namelijk op hoger opgeleiden, een doelgroep die minder schade maakt. Al ergens anders verzekerd? Geen probleem! Wij zeggen je verzekering gratis voor je op. Dan hoef jij je alleen nog maar bezig te houden met welke ijssalon je als eerste bezoekt.

Onze autopremie 25% voordeliger?

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail