gezin in bed

Milieusticker en Milieuzone Parijs 2021: check dit voor je rijdt!

Ga je met de auto naar Parijs of op doortocht naar het zuiden via de ringwegen? Dan moet je rekening houden met de milieuzone rondom Parijs en de bijbehorende milieusticker. Benieuwd hoe het precies zit? Lees snel verder!

 

Milieusticker Parijs 2021: 6 soorten, oui!

Wil je in 2021 Parijs met de auto inrijden, dan moet je een milieusticker op je voorruit hebben. Zonder deze sticker, ook wel milieuvignet genoemd, mag je de milieuzone van Parijs niet in en krijg je een boete van 68 euro. Er zijn 6 verschillende milieustickers, afhankelijk van hoe ‘schoon’ je auto is. Let op: naast een milieusticker, dien je in Frankrijk ook verplicht een alcoholtester in de auto te hebben!

 

Milieuzone Parijs 2021: 2 delen

1. Het centrum van de stad. De grens is de binnenring boulevard périphérique.
2. Het gebied buiten de périphérique. De grens is de binnenring A86 en een paar gebieden buiten de A86.

 

Het begin en einde van de milieuzone kun je makkelijk herkennen aan de verkeersborden met ‘Zone circulation restreinte’ en ‘Fin de zone circulation restreinte’.

   

  Auto icoon

  Naar Frankrijk met een 25% lagere autopremie?

  Regels milieusticker en milieuzone Parijs 2021

  In 2021 geldt er voor Parijs één grote lage-emissiezone (ZFE). Hiervoor gelden de volgende regels:

   

  • De milieuzone is van kracht tussen 8:00 en 20:00 uur op doordeweekse dagen (Franse feestdagen uitgezonderd).
  • In het centrum van Parijs mogen alleen voertuigen met milieusticker 0 t/m 3 komen. Per 2022 mogen alleen nog maar voertuigen met milieusticker 0 t/m 2 komen.
  • In het gebied buiten de périphérique zijn alleen voertuigen met milieusticker 0 t/m 4 toegestaan.
  • De milieuzone in Parijs geldt de hele week van 8:00 tot 20:00 uur voor voertuigen die meer dan 3500 kg wegen. Dit geld ook in het weekend!
  • Tijdens dagen met extreme luchtvervuiling kunnen er tijdelijk nóg strengere maatregelen voor de milieuzone van Parijs van kracht zijn. Het rijverbod kan dan voor meer milieustickers gelden.

   

  milieuzone milieusticker parijs

   

  Milieusticker ook nodig voor de ringweg van Parijs?

  Voorheen was dit meestal niet nodig, omdat zowel de boulevard périphérique (binnenring) als de A86 (buitenring) buiten de permanente ‘milieuzone Parijs’ vielen. Sinds 1 juli 2019 is voor de binnenring van Parijs altijd een milieusticker nodig. Daarnaast wordt aangeraden om ook voor de A86 een milieuvignet aan te schaffen, omdat je door drukte of verkeersomleidingen alsnog in de milieuzone kan belanden.

   

  Milieusticker Parijs 2021 kopen? Je krijgt eerst een voorlopige!

  Deze kan online besteld worden en kost 4,51 euro. Een milieusticker Parijs kan je dus niet ter plaatse kopen bij bijvoorbeeld een tankstation. De sticker is in heel Frankrijk geldig en krijg je binnen 1 à 2 weken thuisgestuurd. Kan je daar niet op te wachten? Binnen ongeveer 24 uur krijg je een factuur per e-mail met daarin een kopie van je aangevraagde milieusticker. Je kan deze zelf op A4 formaat printen en op de binnenkant van je je voorruit plakken of zichtbaar op je dashboard leggen. Let op: neem wel de factuur mee als betalingsbewijs.

   

  Voordelig met de auto naar Parijs? Kies Promovendum!

  Met onze lage autopremie houd je meer geld over! Stap nu over en ontvang 25% korting op je huidige autopremie (zie voorwaarden). Wij regelen gratis je overstap, zodat je met een gerust hart de auto richting Parijs in kunt stappen. Fijne reis!

  Onze autopremie 25% voordeliger?

  Nooit meer iets missen?

  Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
   

  Contact

  Chat Bel Mail