gezin in bed

Milieusticker Duitsland 2021 nodig? Alle info!

In 2021 met de auto naar Duitsland en van plan om een grote stad te bezoeken? Dan heb je nog iets belangrijks nodig voor vertrek: een milieusticker Duitsland! Lees hier hoe je de sticker kunt kopen en ontdek in welke ‘umweltzones’ de sticker nodig is.

 

Wat is een milieusticker?

Veel binnensteden worden erg vervuild door de uitstoot van auto’s. Om dit te verminderen hebben enkele landen nu een milieusticker verplicht voor zeer vervuilende auto’s. Heb je een zeer vervuilende auto? Dan moet je verplicht een sticker op je autoruit plakken en mag je niet meer de binnenstad inrijden.

 

Hoe werkt een milieusticker in Duitsland in 2021?

In Duitsland is een milieusticker groen, geel of rood. De kleur die je thuisgestuurd krijgt, is afhankelijk van de uitstoot van je auto. Je wordt dus op kenteken ingeschaald in een milieuklasse. Met de rode en gele milieusticker word je in Duitsland in 2021 geweerd uit vrijwel elke umweltzone. Dit geldt voor dieselauto’s van voor 2001 en benzineauto’s van voor 1993.

 

Auto icoon

25% korting op jouw huidige autopremie?

In welke Duitse steden (umweltzones) is de milieusticker in 2021 nodig?

De milieusticker is inmiddels in de meeste grote steden in Duitsland verplicht. Zo heb je de milieusticker nodig in bijvoorbeeld Berlijn, Düsseldorf, Hamburg en Keulen. Voor een volledig, actueel overzicht kun je de interactieve kaart van milieuzones Duitsland 2021 bekijken.

 

Geen milieusticker in Duitsland? Boete!

Rijd je toch een umweltzone binnen zonder of met een gele of rode milieusticker? Dan loop je het risico dat je een boete krijgt. Kosten? Al snel 80 euro!

 

Waar is de milieusticker in 2021 te koop?

 

1. Online kopen

Het beste is natuurlijk je milieusticker voor Duitsland voor vertrek te kopen. De sticker kan je hier online bestellen. De kosten zijn 12,50 euro inclusief verzendkosten.

 

milieusticker duitsland

 

2. Kopen bij GWK wisselkantoor voor je de grens over gaat

Te laat met bestellen? Dan is er nog geen spoed. Onderweg kun je de milieusticker Duitsland kopen bij de meeste Nederlandse GWK wisselkantoren. Op basis van je kentekenbewijs wordt bepaald welke milieusticker je krijgt. Deze wordt meteen afgegeven en kost 18,50 euro. Hiervoor moet je meestal wel een tussenstop maken bij een Nederlands vliegveld of treinstation. De wisselkantoren aan de grens zijn inmiddels verleden tijd ;).

 

3. Kopen bij tankstation langs de snelweg in Duitsland

Al in Duitsland en nog geen milieusticker? Dat is geen probleem, zolang je nog geen umweltzone binnenrijdt. Je kan als allerlaatste optie ook nog een milieusticker kopen bij grotere tankstations langs de snelweg. Deze moeten wel aangesloten zijn bij bijvoorbeeld de DEKRA of de TÜV. Ook hier heb je het kentekenbewijs van de auto nodig. De kosten liggen meestal tussen de 10 en 20 euro.

 

Met de auto naar Duitsland? Vergeet je pechhulp niet!

Regel voor vertrek je pechhulp. Voor een paar euro per maand word je in heel Europa geholpen. Viel Spaß!

Onze autopremie 25% voordeliger?

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail