Wat te doen in herfstvakantie 2015? 7 x dagje weg!


Regen, kale bomen en de jassen weer aan. Een hele omschakeling, maar gelukkig is het zo weer vakantie! Weet u al wat te doen in herfstvakantie 2015? Bekijk hieronder de leukste herfstuitjes voor uw gezin.

Wat te doen in herfstvakantie 2015

Wanneer valt herfstvakantie 2015?

De herfstvakantie begint zowel op de bassischolen als het voortgezet onderwijs in dezelfde week. De start van de herfstvakantie 2015 verschilt alleen per regio.

  • Noord-Nederland:17 oktober – 25 oktober 2015.
  • Midden-Nederland:17 oktober – 25 oktober 2015.
  • Zuid-Nederland: 24 oktober – 1 november 2015.

7 leuke to do's in de herfstvakantie

1. Sprookjesfestival 2015

24 oktober - 1 november
Wie van sprookjes houdt, hoeft niet per se naar de Efteling. Eén keer per jaar wordt Arnhem namelijk omgetoverd tot een echte sprookjesstad. Iedereen kan zich op de straten vergapen aan prinsessen, spannend theaterspel en glinsterende kastelen. Er zijn veel kinderactiviteiten: zo kunnen kinderen meedoen aan leuke workshops en spelletjes en op de foto gaan met hun lievelingssprookjesfiguren.

Last-minute reisverzekering?

Bereken in 1 minuut

2. Amsterdam Citywalk 2015

17 oktober
Altijd al een stadswandeling in Amsterdam willen maken? Doe mee aan Amsterdam City Walk 2015. Dit wandelevenement voert langs prachtige plekjes in Amsterdam: denk aan het Vondelpark, het Rijksmuseum, de Pijp en de Jordaan. Er is keuze uit de volgende afstanden: 12, 17 of 26 km. Meer zin in hardlopen? Doe mee aan de Goodmorning City Run (3,3 of 6,5 km) en geniet van de vele historische en toeristische attracties. De kinderen mogen aanmoedigen ;).

3. Herfstuitje naar de kermis

In de herfstvakantie worden op diverse locaties in Nederland kermissen gehouden. Koop een kaartje voor een razendsnelle of hilarische attractie. Regenbuitje? Duik een gezellig eettentje in voor een warme chocomel en heerlijke poffertjes.

→ Kermis Breda 2015

16 - 25 oktober
Kermis Breda is een goede afsluiter na een dagje shoppen in de herfstvakantie. In 2015 staan er weer leuk attracties op het Chasséveld, waaronder de Super Mouse, Flying Jump en de Body Shake.

→ Kermis op de Dam 2015

15 - 25 oktober
Hoe mooi is de Dam in de avond? En al helemaal tijdens de kermis, met lichtjes in alle kleuren van de regenboog! Stap in het reuzenrad en geniet van het uitzicht over onze hoofdstad. Voordelig genieten van leuke attracties? Download kermiskortingsbonnen.

→ Kermis Rotterdam 2015

14 - 25 oktober
Rotterdam Schiehaven staat in de herfstvakantie volledig in het teken van de kermis. Botsauto’s, oliebollen en muziek in overvloed! Handig om te weten: op woensdag krijgt iedereen 1 euro korting op alle attractieprijzen.

4. Marathon Amsterdam 2015

18 oktober
Marathon Amsterdam is een geweldig evenement om bij te wonen. Jaarlijks komen er duizenden mensen op af, wat zorgt voor veel gezelligheid! Moedig de deelnemers aan onder het genot van swingende muziek (80’s muziek, sambabands, dj’s) . Ook leuk: kinderen kunnen meedoen aan een sportieve kidsrun van 700 meter.

5. De Betovering 2015

16 - 25 oktober
Onze tip: de herfstvakantie in Den Haag vieren! Daar wordt namelijk de Betovering gehouden, hét kunstfestival voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. In de stad worden ruim 300 nationale en internationale voorstellingen gehouden. Niet alleen in theaters, maar ook in musea en bibliotheken. Theater aan het Spui vormt het bruisende hart van het festival. De Betovering 2015 wordt geopend met een Schotse balletvoorstelling.

6. Gaasterlandse Natuurweek 2015

17 - 25 oktober
Zin om in de herfstvakantie erop uit te gaan in de natuur? Dan is de Gaasterlandse Natuurweek in Friesland het perfecte herfstuitje. U kunt heerlijk wandelen in het Rijsterbos, waar speciale routes zijn uitgestippeld. Voor kinderen zijn er avontuurlijke en leerzame natuur-ontdekpaden. Ook wordt er een gezellige groene markt gehouden, waar iedereen lekker kan ontspannen.

7. Cinekid Festival 2015

15 - 23 oktober
Houden uw kinderen van films? Neem ze mee naar het Cinekid Festival 2015. Dit is een creatief mediafestival voor de jeugd: films, tv-series, workshops, een Medialab met spelletjes.. voor ieder wat wils. Het festival wordt in de herfstvakantie in meerdere steden gehouden. Een volledig overzicht van alle locaties vindt u hier.

Gaat u er even tussenuit? Met een reisverzekering gaat u écht met een zorgeloos gevoel op pad. Bekijk hier welke reisverzekering voor u het voordeligste is. Fijne vakantie!

Interessant artikel? Delen mag!