Walnoten gezond? Vijf redenen waarom het antwoord ja is!


Een lekker zakje borrelnootjes tijdens een avondje televisie? Gezellig én lekker, maar niet echt gezond. Veel noten, zoals borrelnootjes, pinda’s, amandelen en cashewnoten staan bekend als regelrechte dikmakers. Maar dat is niet helemaal terecht. Walnoten bijvoorbeeld, bevatten veel waardevolle voedingsstoffen. Waarom precies zijn walnoten gezond?

Walnoten gezond

5 redenen waarom walnoten gezond zijn!

1. Bestrijding van veroudering en ziekten

Wat ziet u er nog jong uit! Altijd fijn om te horen! Walnoten helpen tegen veroudering en houden ziektes op afstand (o.a. diabetes en hart- en vaatziekten). Dit komt omdat de goudkleurige noten belangrijke antioxidanten in de vorm van vitamine E bevatten. Antioxidanten zijn stoffen die gezonde cellen en weefsels in het lichaam, tegen zogenoemde vrije radicalen beschermen. Deze radicalen kunnen het DNA beschadigen, waardoor gezonde tussendoortjes met walnoten zeker aan te raden zijn!

2. Goed voor uw energie en weerstand!

Tijdens deze druilerige dagen kunt u zich een beetje futloos voelen. Eet walnoten, want hiermee krijgt u een gezonde dosis vitamine B6 binnen. Deze is belangrijk voor de weerstand, spijsvertering en u krijgt er een flinke energieboost van. Vitamine B6 bevordert namelijk de vorming van rode bloedcellen, waardoor u na deze gezonde snack zo van de energie bruist, dat een work-out in de sportschool onontbeerlijk is. Dus pak nog maar een walnoot!

3. Helpt tegen stress

Een familiezak chips binnen 10 minuten leeg eten tegen de stress? Pak eens een paar walnoten! Uit een Amerikaans onderzoek bleek namelijk dat proefpersonen die regelmatig walnoten aten, beter reageerden op stress. Wat relaxed!

4. Verlaging cholesterolgehalte en bloeddruk

Walnoten gezond? Nee, er zitten toch vetten in? Ja, maar dan wel gezonde omega 3 vetten. Dit zijn belangrijke meervoudige onverzadigde vetzuren die het lichaam zelf niet kan aanmaken, maar wel nodig heeft om goed te werken. Omega 3 vetten zijn goed voor de bloeddruk. Ze versoepelen de bloedvaten en zorgen voor een goede hartfunctie. Bovendien verlagen ze het cholesterolgehalte. Superfood dus!

5. Een goede stoelgang

Wat zit er in walnoten? Gezonde vezels. Een groot pluspunt, want vezels bevorderen een goede stoelgang. En dat niet alleen. U krijgt u er ook een verzadigd gevoel van, waardoor u minder snel een koekje of ander tussendoortje pakt. Handig voor de lijn!

Gezonde tussendoortjes

Zijn walnoten gezond? Ja, maar eet ze met mate. Een klein handje per dag is hét perfecte gezonde tussendoortje en voldoende om te profiteren van alle gezonde voedingsstoffen. Wilt u gezond blijven? Dan is bewust gezond leven belangrijk. Mocht u toch iets onder de leden hebben, dan kunt u maar beter een uitstekende zorgverzekering hebben. Gelukkig biedt Promovendum een lage premie voor uw zorgverzekering, zonder extra eigen risico.

Interessant artikel? Delen mag!