Vignet Slovenie 2017 en 2018: zonder meer nodig!


Met de auto naar Slovenië in 2017 of 2018? Dan heb je een vignet nodig op de auto(snel)wegen. Lees hieronder alle regels en ontdek hoe je het vignet voor Slovenië het beste kunt bestellen.

Vignet Slovenie 2017

Vignet Slovenië verplicht? Ja!

Je kunt in 2017 en 2018 niet meer zonder vignet richting Slovenië. Op alle autosnelwegen en autowegen is een vignet op je voorruit verplicht. Dit geldt voor motorvoertuigen tot 3.500 kilogram. Welk vignet je in Slovenië nodig hebt, hangt af van je voertuig én de hoogte gemeten vanaf de vooras *.

  • Vignet 1: voor motorfietsen
  • Vignet 2a: voor motorrijtuigen en campers die een hoogte hebben van maximaal 1.30 meter gemeten vanaf de vooras. Het maakt niet uit of je rijdt met of zonder aanhangwagen/caravan.
  • Vignet 2b: voor motorrijtuigen en campers die een lengte hebben van meer dan 1.30 meter gemeten vanaf de vooras.

* De vooras is het deel van de auto waar de voorste wielen aan bevestigd zijn. Is deze hoogte lager dan het hoogste punt van je auto? Dat maakt niet uit. De hoogte vanaf de vooras is altijd leidend.

Slovenie vignet 2017 2018

Wat kost een vignet voor Slovenië?

De kosten voor een vignet voor Slovenië zijn per categorie verschillend. Je kunt kiezen voor een wegenvignet van 7 dagen, 1 maand/6 maanden of een jaar (14 maanden geldig). De kosten voor een vignet voor Slovenië zijn per categorie verschillend. Het vignet is geldig op alle auto- en snelwegen. Alleen voor de Karawanken Tunnel moet u nog apart tol betalen.

Vignet Slovenie 2017 Vignet Slovenie 2017

Bovenstaande tarieven gelden voor 2017 (DWARS). De tarieven voor 2018 zijn nog niet bekend. We vullen deze informatie aan zodra dit openbaar is!

Zonder vignet in Slovenië? Boete!

De autowegen en autosnelwegen in Slovenië worden beheerd door autobaanexploitatiemaatschappij DARS. Medewerkers van de DARS controleren dagelijks streng op de tolwegen. Ze staan voornamelijk bij de parkeerplaatsen langs snelwegen en grensovergangen. Rijdt u zonder tolvignet door Slovenië of is het vignet niet zichtbaar onder uw voorruit? Dan kan de boete oplopen tot 300 euro.

Vignet Slovenië 2017: waar kopen?

U kunt het vignet voor Slovenië kopen bij tolstations en diverse supermarkten of tankstations in Slovenië zelf. Let wel: hiermee loopt u het risico dat u een boete krijgt onderweg naar een verkooppunt. Koop dus liever een vignet vlakbij de grens in Oostenrijk (bij de ÖAMTC) of bij een verkooppunten in een van de andere buurlanden.

Op autovakantie naar Slovenië? Regel goede pechhulp!

Niets is vervelender dan autopech onderweg! Heeft u nog geen pechhulp met Europadekking? Klik hier voor onze voordelige pechhulp, met superservice.

Voordelige pechhulp nodig? In 1 minuut geregeld!

NL