Vignet Hongarije 2019 kopen: waar moet u tol betalen?


Gaat u binnenkort op autovakantie naar Hongarije? Of rijdt u er doorheen naar een andere bestemming? Een vignet kopen is in Hongarije in 2019 verplicht. Benieuwd hoe u het vignet kan kopen? En hoe hoog de boete is die u moet betalen als u zonder vignet het land binnenrijdt? Lees er alles over in dit artikel?

Vignet Hongarije 2019

Op welke tolwegen in Hongarije heeft u een vignet nodig in 2019?

Het vignet wordt ook wel e-vignet of e-Matrica genoemd. Bijna alle snelwegen in Hongarije zijn tolwegen. U heeft in principe maar één vignet nodig om op alle snelwegen in het land te rijden. Deze wegen herkent u aan een M plus het getal van de weg. Let op: er zijn geen tolpoorten langs deze wegen. U koopt het vignet vooraf.

Kosten vignet Hongarije 2019

U kunt een vignet kopen voor een week, een maand of een jaar. Ook zijn er regiovignetten te koop. Voor personenauto’s met maximaal 7 zitplaatsen, zijn dit de gemiddelde prijzen:

  • Weekvignet: 3.500 HUF, ongeveer 10 euro
  • Maandvignet: 4.780 HUF, ongeveer 15 euro
  • Jaarvignet: 42.980 HUF, ongeveer 135 euro
  • Regiovignet: 5.000 HUF, ongeveer 15 euro

20% lagere autopremie?

Bereken in 1 minuut

Waar kun u een vignet voor Hongarije bestellen of kopen?

Het vignet voor Hongarije hoeft u niet achter de voorruit te plakken. De controle gaat op kenteken. Dat betekent dat u het vignet op twee manieren kunt aanschaffen.

1. Vignet vanuit huis bestellen

Via verschillende websites kunt u het Vignet 2019 bestellen, bijvoorbeeld https://www.virpay.hu/index.html. U kunt online betalen en geeft uw kenteken door via de website. Uw auto wordt geregistreerd in een computersysteem. Vervolgens kunt u zonder zorgen Hongarije binnenrijden. Bewaar wel uw aankoopbewijs. Mocht u onverhoopt toch een boete krijgen, dan heeft u deze achter de hand.

2. Tolvignet onderweg kopen

Geen tolvignet vanuit huis besteld? Dan is er nog een andere optie. U kunt er ook voor kiezen om een vignet voor Hongarije te kopen bij grensovergangen of tankstations langs de snelweg. De verkooppunten zijn aangegeven met speciale borden waar ‘vignette’ of ‘Matrica’ op staat. Ook hier geldt dat in principe alleen uw kenteken wordt geregistreerd. Het is wel slim om het aankoopbewijs te bewaren, mocht u onterecht op de bon geslingerd worden!

Zonder vignet een tolweg op: boete betalen

Zo’n boete kan namelijk oplopen tot 100.000 HUF, dat is omgerekend ongeveer 300 euro! Zorg ervoor dat u binnen 60 minuten na het oprijden van de snelweg een vignet koopt. Als u binnen die tijd gewoon betaalt, wordt de boete kwijtgescholden.

Regel ook uw pechhulp voor Hongarije

Met onze voordelige pechhulp maakt u in heel Europa gebruik van een snelle alarmcentrale. Bereken direct uw premie. Zo kunt u zonder zorgen op reis!

Interessant artikel? Delen mag!