Ski-ongeluk: hoe bent u verzekerd?


Hoe geweldig is wintersport? Dat weet u als geen ander! Maar wat als u een ski-ongeluk krijgt en ook nog eens onvoldoende verzekerd bent? Dubbel pech! Dan is uw wintersportvakantie in 2019 meteen de duurste ooit. Lees nu waarom.

Wintersport 2019 ski-ongeluk

Ski-ongeluk en matig verzekerd? Dit betaalt u!


Vervoer vanaf de piste

Stel: u ligt bovenop op de berg met letsel, mogelijk gescheurde kniebanden of erger. Hoe komt u beneden?

  • Met de ‘banaan’ of sneeuwscooter. Kosten: € 400,- tot € 500,-.
  • Kunt u alleen met een helikopter naar beneden? Dan kost het écht een berg geld: zo’n € 3000,- (dat zijn wel 10 splinternieuwe snowboards!). Geen wintersportdekking? Dan draait u met een beetje pech zelf voor deze kosten op!

Medische kosten

Maar we zijn er nog niet. Als u eenmaal ‘gered’ bent, moet u nog naar het ziekenhuis. Als u daar al terecht komt. In de meeste gevallen wordt u namelijk naar de dichtstbijzijnde privékliniek gebracht. En daar zijn behandelingen écht duur. Krijgt u die kosten dan wel vergoed?

Kost spoedeisende hulp in het buitenland € 3000,-? Dan wordt gekeken wat dezelfde behandeling in Nederland kost en dat bedrag krijgt u vergoed vanuit uw basisverzekering. Kost dezelfde behandeling in Nederland maar € 2000,-? Ai! Dan moet u deze € 1000,- bijbetalen.

Last-minute reisverzekering?

Bereken in 1 minuut

Laat Promovendum uw torenhoge rekening betalen

In het ergste geval kost een behandeling na een ski-ongeluk u wel € 5000,-. Gelukkig kunt u zichzelf en uw gezin extra verzekeren tegen deze onvoorziene kosten. En dat kan bijna gratis! Hoe?

1. Aanvullende verzekering

Kies voor een aanvullende zorgverzekering van Promovendum! Dan krijgt u standaard 100% van alle spoedeisende medische kosten in het buitenland vergoed (ook buiten Europa). Hier heeft u het hele jaar geen omkijken meer naar!

2. Reisverzekering

Andere optie: 'medische kosten buitenland' verzekeren via onze doorlopende reisverzekering. Op wintersport in 2019? Kies dan ook voor de wintersportdekking! Dan bent u ook verzekerd voor onder andere redding, opsporing en berging. Regel uw reisverzekering in 1 minuut.