Paspoort kwijt en morgen vliegen? Noodpaspoort aanvragen


U wilt net uw koffer voor de vakantie dichtritsen en dan… komt u er achter dat uw paspoort kwijt is. Wilt u morgen tóch naar uw vakantiebestemming vliegen? Lees in 2 minuten wat u kunt doen.

paspoort kwijt morgen vliegen noodpaspoort aanvragen

Paspoort kwijt en morgen vliegen

Als u morgen wilt vliegen, dan kunt u een noodpaspoort aanvragen. Dit is een tijdelijk reisdocument waarmee u naar het buitenland kunt reizen. Aanvragen kost € 47,50 en het paspoort wordt dezelfde dag nog afgegeven.

Een noodpaspoort krijgt u niet zomaar!

U kunt alleen aan een noodpaspoort aanvragen wanneer uw paspoort kwijt is en:

  • Met spoed een normaal paspoort aanvragen niet meer lukt (duurt 2 werkdagen);
  • De reis niet uitgesteld kan worden (dit kunt u bewijzen met vliegtickets of een hotelreservering);
  • Er andere bewijstukken zijn om uw identiteit aan te tonen (bijvoorbeeld een rijbewijs);
  • Er aangifte is gedaan van vermissing of diefstal van uw paspoort.

Noodpaspoort aanvragen kan op Schiphol

Een noodpaspoort aanvragen gaat altijd via de Koninklijke Marechaussee. Er zijn maar een paar plekken in Nederland waar dit kan. Paspoort kwijt en morgen vliegen? Dan kunt u ‘m aanvragen op het vliegveld. Bijvoorbeeld op Schiphol, Rotterdam Airport, Eindhoven Airport en Maastricht Airport. Let wel: een noodpaspoort aanvragen kan een paar uur duren. Slim om dus eerder van huis te gaan! Het noodpaspoort is alleen geldig tijdens uw reis. Bij terugkomst moet u alsnog een nieuw paspoort aanvragen.

Last-minute reisverzekering?

Bereken in 1 minuut

Rijbewijs als identiteitsbewijs of paspoort?

Gebruik geen rijbewijs als identiteitsbewijs wanneer u gaat vliegen. Een rijbewijs is geen geldig reisdocument, ook niet als uw paspoort kwijt is. De kans dat u met een rijbewijs door de douane komt is nihil. De kans dat u uw vlucht mist des te groter!

Morgen vliegen, vergeet uw reisverzekering niet!

Nog geen reisverzekering? Ook die kunt u last minute afsluiten. Een reisverzekering vergoedt bijvoorbeeld kwijtgeraakte bagage en noodzakelijke extra reis- en verblijfskosten. In 1 minuut bent u al verzekerd. Fijne reis alvast!

Interessant artikel? Delen mag!