Overschrijvingsbewijs auto kwijt: wat nu?


U wilt van uw oude auto af? Dan kunt u erachter komen dat u geen overschrijvingsbewijs meer hebt. Wat nu? Lees snel wat u kunt doen als uw overschrijvingsbewijs kwijt is en waarom u dit ‘papiertje’ nodig hebt!

Overschrijvingsbewijs auto kwijt

Wat is een overschrijvingsbewijs?

Een overschrijvingsbewijs voor uw auto is eigenlijk niets meer dan een papiertje met daarop een code. Deze code maakt deel uit van het kentekenbewijs. Het kentekenbewijs bestaat uit 3 onderdelen:

  • Voertuigenbewijs
  • Tenaamstellingsbewijs
  • Overschrijvingsbewijs

Let op: kentekens die na 2014 zijn afgegeven, bestaan alleen nog maar uit een kentekencard en tenaamstellingscode. Er is geen apart overschrijvingsbewijs meer.

Wanneer heb ik een overschrijvingsbewijs nodig?

Een overschrijvingsbewijs hebt u nodig wanneer u uw auto wegdoet. Dat wil zeggen: verkoopt of laat slopen. Met het overschrijvingsbewijs kunt u de auto overschrijven op een andere naam. Hiervoor heeft u naast het papieren overschrijvingsbewijs ook de tenaamstellingscode en het voertuigenbewijs nodig. Zonder een van deze documenten is het niet mogelijk om de auto over te schrijven. U krijgt dan geen vrijwaringsbewijs: het bewijs dat de auto niet meer op uw naam staat. Dit bewijs heeft u nodig om uw autoverzekering op te zeggen. Bij diefstal van uw auto heeft u het overschrijvingsbewijs nodig voor de financiele afhandeling met uw verzekeraar.

20% lagere autopremie?

Bereken in 1 minuut

Zo kunt u een nieuw overschrijvingsbewijs aanvragen!

Overschrijvingsbewijs van uw auto kwijt? Geen zorgen! U kunt een nieuwe aanvragen bij de RDW (Rijksdienst Wegverkeer). Bang voor hoge kosten? Ook niet nodig. Voor 1 euro krijgt u een nieuw overschrijvingsbewijs. U ontvangt binnen 4 dagen de nieuwe gegevens. Hierna kunt u uw auto overschrijven via internet, bij een RDW-balie of Post NL locatie met kentekenloket.

Nieuwe auto? Ga voor onze autoverzekering!

Promovendum heeft een supervoordelige autoverzekering, speciaal voor hoger opgeleiden. Vul uw kenteken hieronder in en bereken uw premie in 1 minuut.

Onze autopremie 20% voordeliger?

NL