Overnachten onderweg naar Italië via Oostenrijk: 5 tips!


Gaat u met de auto naar Italië? Dan heeft u een prachtige tocht voor de boeg! Maar van Nederland naar Italië rijden met de auto is ook een lange rit. Neemt u een route naar Italië via Oostenrijk? Dan is overnachten in Oostenrijk een goed idee! Wij geven 5 tips voor uw overnachting onderweg naar Italië via Oostenrijk!

Overnachten onderweg naar Italië via Oostenrijk

1. Bepaal de locatie voor een tussenstop naar Italië

Er leiden, letterlijk, meer wegen naar Rome. Of naar een andere plaats in Italië waar u verblijft. Als u wilt overnachten onderweg naar het Gardameer rijdt u wellicht een andere route door Oostenrijk dan wanneer u naar de Adriatische kust gaat. Bepaal uw route en wanneer u ongeveer wilt stoppen. Afhankelijk van uw vertrekplaats in Nederland, zult u al gauw ongeveer 800 kilometer en 8 uur onderweg zijn eer u in Oostenrijk aankomt. De eerste stap om te overnachten onderweg naar Italië via Oostenrijk is gezet! Enkele aanraders: Innsbruck (9 uur rijden), Salzburg (9,5 uur rijden), Zederhaus (10,5 uur rijden), Reutte (8 uur rijden), Rohrdorf (9 uur rijden), Kempten (8 uur rijden, grens Oostenrijk) en Mieders (10 uur rijden). Vergeet uw vignet Oostenrijk niet en andere vignetten plus verplichte zaken om mee te nemen in de auto.

2. Overnachting onderweg naar Italië? Kies hotel langs snelweg!

Als u slechts een tussenstop maakt in Oostenrijk om de nacht door te brengen, wilt u waarschijnlijk het liefst snel weer uw weg vervolgen. Een camping of hotel langs de snelweg in Oostenrijk is daarom ideaal. Er zijn genoeg accomodaties te vinden! Ook als u liever niet pal aan de snelweg zit, zijn er genoeg campings of overnachtingshotels in Oostenrijk die aan uw wensen zullen voldoen. Extra tips: let op gratis parkeren (altijd fijn), lekker inclusief ontbijt (fijn wakker worden) en wilt u ook iets van de omgeving zien? Zoek ook daarop uw accomodatie uit.

25% korting op uw huidige autopremie?

Bereken in 1 minuut

3. Bepaal uw budget om te overnachten in Oostenrijk

Uw overnachting in Oostenrijk op doorreis naar Italië kunt u zo duur en luxe maken als u zelf wilt. Misschien heeft u graag een overnachting in een hotel onderweg in Oostenrijk met een familiekamer. Of verblijft u toch liever een nacht low-budget oop een camping? Zeker als u tijdig boekt, heeft u nog ruime keuze en dus meer kans op een geschikt hotel of camping onderweg naar Italië.

4. Hotel of camping onderweg naar Italië? Reserveren!

Als u zekerheid wilt hebben over uw slaapplaats, boekt u het best vooraf uw overnachting in Oostenrijk. Mocht u uw route naar Italië (noodgedwongen) moeten aanpassen, houd er dan rekening mee dat u de meeste overnachtingen tot uiterlijk 24 uur van tevoren kunt annuleren. Bent u er nog niet zeker van of en waar u wilt overnachten onderweg naar Italië via Oostenrijk? U kunt dan op de bonnefooi gaan en “zimmer frei” zoeken. Of u zoekt onderweg via een boekingssite naar hotels in de buurt met nog beschikbare kamers.

5. Goed verzekerd op weg? Kies Promovendum!

Onderweg kan er altijd iets gebeuren. Maakt u schade aan uw of een ander voertuig? Dan wilt u goed verzekerd zijn! Met de Promovendum autoverzekering bent u uitstekend verzekerd tegen een lage premie. Benieuwd? Bereken uw premie in 1 minuut. Uw overstap regelen wij!

Voordelige pechhulp nodig? In 1 minuut geregeld!

NL