Milieuzone Antwerpen 2019: let op boete Nederlanders!


Wij Nederlanders gaan maar al te graag een dagje naar Antwerpen. Maar let op: ook in 2019 geldt in Antwerpen een milieuzone voor bepaalde auto’s. Hoe kan je boete voorkomen? Welke auto’s met een lage emmisiezone mogen Antwerpen niet in? Geef gas voor de regels en antwoorden.

Lage emmisiezone ofwel milieuzone Antwerpen

Vanaf 1 januari 2017 heeft Antwerpen een milieuzone ingesteld. Dit wordt door onze zuiderburen ook wel de lage emissiezone genoemd (LEZ). De hele binnenstad van Antwerpen én een deel van de linkeroever valt in 2019 binnen deze lage emissiezone.

Welke auto’s mogen de lage emissiezone Antwerpen niet in?

Over het algemeen geldt: binnen de milieuzone zijn dieselauto’s van voor 2006 verboden en benzineauto’s van voor 1992. Om te bepalen of uw auto de lage emissiezone binnen mag, wordt gekeken naar de euronorm van de auto. Bekijk hieronder de toegelaten euronormen voor auto’s op diesel, benzine, LPG en aardgas. Tot 31 december 2019 gelden de huidige normen; vanaf 1 januari 2020 worden de euronormen strenger (bron: slimnaarantwerpen.be).

Milieuzone Antwerpen

Welke euronorm heeft mijn auto?

Twijfelt u en denkt u: welke euronorm heeft mijn auto? Geen paniek! U vindt dit terug op het inschrijvingsbewijs. U kunt ook een online kentekentekencheck doen.

Nederlanders, pas op voor boete in milieuzone Antwerpen

De controle gebeurt met toegangscamera’s die inzoomen op kentekens. Bijna alle auto’s die de milieuzone van Antwerpen binnenrijden, worden gecontroleerd. Dus ook die van Nederlanders! De boete is 150 euro voor een eerste overtreding en wordt automatisch thuisgestuurd. Controleer bij twijfel altijd vooraf of uw auto de lage emissiezone van Antwerpen binnen mag. Zo voorkomt u een boete!

Amai. Wilt u een lagere autopremie?

Kies de Promovendum autoverzekering! U profiteert dan niet alleen van een lage premie, maar ook van uitstekende voorwaarden. Kijk snel of wij uw huidige autopremie met 20% kunnen verlagen. Bereken uw premie in 1 minuut. Wij regelen gratis uw overstap!

Onze autopremie 20% voordeliger?

NL