Milieuzone Antwerpen 2018: let op boete Nederlanders!


Wij Nederlanders gaan maar al te graag een dagje naar Antwerpen. Maar let op: ook in 2018 geldt in Antwerpen een milieuzone voor bepaalde auto’s. Hoe kan je boete voorkomen? Welke auto’s met een lage emmisiezone mogen Antwerpen niet in? Geef gas voor de regels en antwoorden.

Lage emmisiezone ofwel milieuzone Antwerpen

Vanaf 1 januari 2017 heeft Antwerpen een milieuzone ingesteld. Dit wordt door onze zuiderburen ook wel de lage emissiezone genoemd (LEZ). De hele binnenstad van Antwerpen én een deel van de linkeroever valt in 2018 binnen deze lage emissiezone.

Welke auto’s mogen de lage emissiezone Antwerpen niet in?

Over het algemeen geldt: binnen de milieuzone zijn dieselauto’s van voor 2006 verboden en benzineauto’s van voor 1992. Om te bepalen of uw auto de lage emissiezone binnen mag, wordt gekeken naar de euronorm van de auto. Bekijk hieronder de toegelaten euronormen voor auto’s op diesel, benzine, LPG en aardgas tot 31 december 2019. Vanaf 2020 worden de euronormen strenger.

Milieuzone Antwerpen

bron: Slimnaarantwerpen.be

Welke euronorm heeft mijn auto?

Twijfelt u en denkt u: welke euronorm heeft mijn auto? Geen paniek! U vindt dit terug op het inschrijvingsbewijs. U kunt ook een kenteken check doen via deze Belgische website.

Nederlanders, pas op voor boete in milieuzone Antwerpen

De controle gebeurt met toegangscamera’s die inzoomen op kentekens. Bijna alle auto’s die de milieuzone van Antwerpen binnenrijden, worden gecontroleerd. Dus ook die van Nederlanders! De boete is €125,- en wordt automatisch thuisgestuurd. Controleer bij twijfel altijd vooraf of uw auto de lage emissiezone van Antwerpen binnen mag. Zo voorkomt u een boete!

Amai. Al aan uw pechhulp gedacht?

Antwerpen lijkt misschien heel dichtbij. Als u onderweg met panne komt te staan, kan het voelen als heel ver weg! Gelukkig kunt u bij Promovendum voordelige pechhulp regelen in heel Europa. Benieuwd naar de voordelige premie? Bereken hem hier.

Interessant artikel? Delen mag!