tuinfeest

Krokusvakantie 2017: wanneer, en wat te doen?

Gepubliceerd op 17-02-2017
2046 keer gelezen

De Krokusvakantie 2017 staat op het punt te beginnen voor de regio Noord, Midden en Zuid. Lees wanneer de Krokusvakantie precies begint. En ontdek wat deze week te doen!

Wanneer is de krokusvakantie?

De Krokusvakantie 2017 valt voor basisscholen en het voortgezet onderwijs in dezelfde week. De start van de Krokusvakantie verschilt wel per regio:

 

Krokusvakantie Noord

18 februari – 26 februari

 

Krokusvakantie Midden

25 februari – 5 maart

 

Krokusvakantie Zuid (Carnavalsvakantie)

25 februari – 5 maart

 

Kind met een hert

 

Wat te doen in de Krokusvakantie 2017?

 

1. ‘Burgers’ Light in Burgers Zoo

Altijd al een keer Burgers Zoo in Arnhem willen bezoeken? Dit is dé gelegenheid! Tijdens de Krokusvakantie 2017 wordt de dierentuin na 18:00 uur omgetoverd tot een dierlijke lichtroute. De route is verspreid over het hele park: binnen en buiten. Trek je goede schoenen aan, neem een warme jas mee, en laat je betoveren.

 

2. Carnaval in het zuiden

Voor de regio Zuid betekent de Krokusvakantie natuurlijk maar een ding: Carnaval! Maar ook als je in het Midden of Noorden van het land woont dan is het zeker de moeite waard om eens te gaan kijken. Van Den Bosch, Eindhoven. Tilburg, Maastricht, Breda tot Roermond. Bekijk een optocht met de kinderen of ga gewoon een middagje sfeer proeven. Een leuk dagje uit!

 

3. Nederlands IJsbeelden Festival: Music Inspires

Voor het grootste ijssculpturenfestival van Europa hoef je niet in het vliegtuig te stappen. Je bezoekt hem gewoon in Nederland. Bekijk 100 ijssculpturen in een grote hal direct naast de Amsterdam ArenA. De beelden zijn verdeeld over 26 verschillende werelden met als thema: Music Inspires. Sneeuw en ijs laten je de geschiedenis van muziek zien. Speciaal voor de Krokusvakantie is deze expositie verlengd.

 

4. Op wintersport

Liever de hele week lekker tussen het ijs en van de piste afroetsjen? Bijna 1 miljoen Nederlanders gaan elk jaar op wintersport. Het grootste deel hiervan vertrekt in de Krokusvakantie. Ga je op wintersport in 2017? Dan is deze pagina handig om te lezen.

 

5. Veiligheidsmuseum PIT: politieweken

Het Veiligheidsmuseum PIT in Almere is van 21 januari t/m 2 april 2017 omgebouwd tot politiemuseum. De kans om eens te kijken in een echte cel, of om plaats te nemen in een historische politieauto. Kinderen kunnen zich verkleden als politieagent en rechercheur spelen tijdens een echte politiespeurtocht. Spannend!

 

Ga je er tussenuit tijdens de krokusvakantie?

Maak van je uitje meteen een weekendje weg. Met de supervoordelige doorlopende reisverzekering van Promovendum verzekert je ál je overnachtingen, weekendjes en weekjes weg in (school)vakanties. Het hele jaar door! 

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail