Hoe verkoop ik mijn huis sneller en voor meer geld? 5 tips!


Steeds meer mensen besluiten te verhuizen, vaak omdat ze overwaarde op hun huis hebben en dus makkelijker in een mooiere woning kunnen zitten. Maar hoe kunt u uw huidige huis sneller verkopen en voor de hoogste prijs? Academica, één van de grootste onafhankelijk hypotheekpartijen in Nederland, geeft u 5 tips en vertelt hoe u korting krijgt op nieuw hypotheekadvies!

Tips huis sneller verkopen en voor meer

1. Kies voor bieden op inschrijving

Kopers kunnen op verschillende manieren een bod uitbrengen op uw woning. Bij bieden op basis van inschrijving moeten geïnteresseerden vrij snel na de bezichtiging hun uiteindelijke bod indienen. Dit doen zij dan voor een bepaalde datum en tijdstip in een gesloten envelop. Deze manier van bieden werkt enorm prijsopdrijvend, omdat kopers meteen hun maximale bod op de woning doen. Als verkoper kunt u natuurlijk kiezen voor het hoogste aanbod, maar u kunt ook kiezen voor een bod zonder financieringsvoorbehoud. Op die manier heeft u sneller zekerheid over de verkoop!

2. Creëer ruimte

Ruimte is één van de belangrijkste verkooppunten van een woning. Ga op zoek naar makkelijke manieren om snel ruimte te creëren. Ruim op en zet spullen die u niet gebruikt alvast in verhuisdozen en sla deze tijdelijk ergens op. Doe dit ook met meubels die veel plaats in beslag nemen. Zo heeft u in één klap ineens meer ruimte!

3. Maak uw woning neutraal

In een huis moet geleefd worden, maar bij het verkopen van een huis zijn neutrale kleuren en interieur belangrijk. Heeft u kleurrijke muren? Verf of behang deze met een lichte, neutrale tint. Hierdoor lijkt de kamer groter en kunnen kopers zich eerder inbeelden hoe de kamer eruit zou zien met hun eigen spullen. Inspiratie nodig? Ga eens naar Ikea en bekijk hoe zij kamers indelen!

4. Opknappen = prijs opkrikken

Elk huis heeft wel dingen die opgeknapt moeten worden. Kies voor het verkopen van uw huis een aantal projecten die met relatief weinig kosten, veel impact hebben. U kunt namelijk meer voor uw woning krijgen als deze er top uitziet en meer “instapklaar” oogt. Vervang dus dat scheve keukenkastje, geef de voordeur een nieuw likje verf of plant wat nieuwe bloemen in de tuin. Zo oogt uw huis net wat frisser en wordt het voor kopers aantrekkelijker!

5. Doe mee aan Open Huizen Dag

Tijdens de Open Huizen Dag kunnen kopers door heel het land vrijblijvend huizen bezichtigen. Deze dagen vinden een aantal keer per jaar plaats en geven kopers de kans meerdere huizen op één dag te bezichtigen. Van woningen die in 2018 meededen, was 12 weken later 48% verkocht! (bron: NVM) Dat is nog eens snel resultaat.

Nieuw koophuis? Nieuwe hypotheek!

Gaat u voor een volgende koopwoning? Dan is goed advies over uw nieuwe hypotheek essentieel. Tip: vraag een gratis eerste gesprek bij Academica, al jaren onze partner en één van de grootste onafhankelijke hypotheekadviseurs in Nederland. Als Promovendum klant ontvangt u 100 euro korting op hypotheekadvies van Academica!

Interessant artikel? Delen mag!