Geitenkaas en zwanger: wat mag ik eten?


Zwanger? Gefeliciteerd! Er gaat veel veranderen de komende tijd, ook in wat u mag eten. Houdt u van geitenkaas? Lees snel of u dat tijdens uw zwangerschap mag eten, en hoe u ‘verkeerde’ kazen kunt herkennen.

geitenkaas zwanger

Mag ik geitenkaas eten tijdens mijn zwangerschap?

U mag geitenkaas eten tijdens uw zwangerschap. Geitenkaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde of ‘verhitte’ melk. Door de verhitting worden bacteriën (die niet goed voor de baby zijn) in de kaas gedood. Goed nieuws dus voor liefhebbers van geitenkaas!

Geitenkaas eten mag en anderen kazen?

Kazen gemaakt van rauwe melk mag u niet eten tijdens uw zwangerschap (bron: Voedingscentrum). Dit soort kazen worden niet verhit en kunnen daardoor de listeria bacterie bevatten. Deze bacterie kan schadelijk zijn voor uw baby. Gelukkig wordt deze kaas in ons land bijna niet geproduceerd. Pas vooral op met (zachte) buitenlandse kazen.

Herken de ‘verkeerde’ kaas snel

Als u in de winkel bent, let dan op de etiket van de kaas. Als het een kaas is die u niet mag hebben tijdens uw zwangerschap, dan staat er 'au lait cru' of 'gemaakt van rauwe melk'. Goed om te weten!

Zwanger? Goede zorg nodig

Tijdens uw zwangerschap heeft u een goede zorgverzekering nodig. Wilt u goed verzekerd zijn? Bereken uw premie in 1 minuut.