Elektrische auto 2019: elektrisch rijden populair!


Even de stekker uitpluggen, instappen, startknop indrukken en rijden maar. Waar 15 jaar geleden bijna niemand een elektrische of hybride auto bezat, is elektrisch rijden nu steeds populairder! Overweegt u ook zo’n zuinige, milieuvriendelijke auto? Bekijk het aanbod en de voor- en nadelen!

Elektrische auto

Elektrische auto, duidelijk. Maar wat is een hybride auto?

Een elektrische auto rijdt volledig op elektriciteit. En een hybride auto dan? Dat is een kruising tussen een gewone auto met brandstofmotor en een volledig elektrische auto. De combinatie zit hem in de traditionele verbrandingsmotor met een elektromotor en accu. Tijdens het rijden wordt de accu opgeladen en de motoren helpen elkaar bij onvoldoende vermogen. Er zijn verschillende soorten op de markt:

  • Full hybride auto: hiermee kan afwisselend op de verbrandingsmotor of de elektromotor gereden worden.
  • Half hybride auto: deze auto kan niet alleen op elektriciteit rijden, maar ondersteunt de verbrandingsmotor.
  • Plug-in hybride auto: de accu kan ook worden opgeladen met een stekker, dus zonder dat er met de auto gereden hoeft te worden.

Voordelen en nadelen van elektrische auto’s

Er zijn meer voordelen dan nadelen aan elektrische en hybride auto’s. Met zo’n milieuvriendelijke auto bent u groen bezig! De elektromotor stoot minder vieze lucht uit dan een ‘normale’ auto. En ja, qua aanschaf zijn ze duurder, maar dat verdien je terug. De kosten van elektrisch rijden liggen namelijk veel lager, omdat u minder vaak hoeft te tanken. De accu van de hybride auto laadt tijdens het rijden vanzelf op. Heeft u een plug-in hybride of volledig elektrische auto? Er zijn tegenwoordig steeds meer oplaadpunten voor elektrische auto’s en u kunt zelfs een oplaadpaal voor uw huis laten plaatsen. Wel een aandachtspuntje: een elektromotor is fluisterstil. Extra oppassen in het verkeer dus!

20% lagere autopremie?

Bereken in 1 minuut

Stijgende populariteit hybride rijden

De interesse van particulieren in hybride auto’s neemt toe: ongeveer 20% van de ruim 1600 autobezitters van Marktplaats gaf in een recent onderzoek van PanelWizard aan dat ze een hybride auto tweedehands zouden aanschaffen. Uit cijfers van het CBS blijkt ook dat de laatste jaren een stijging te zien is in het aantal hybride auto's. Op 1 januari 2018 was het aantal 'gewone' hybride personenauto's (zonder stekker) met 12% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor en het aantal plug-in hybride auto's met 1,6%. Dat belooft een hoop groens voor 2019!

Elektrische auto nieuws: 6000 euro subsidie vanaf 2021

Door de gunstige bijtelling van volledig elektrische auto’s worden ze zakelijk al veel gebruikt. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er in 2018 al 60% meer gebruikt werden door particulieren dan in het jaar ervoor. Om het gebruik nog meer te stimuleren, komt er vanaf 2021 een subsidie van 6000 euro voor elektrische auto’s, aflopend naar 2200 euro in 2030. En tot 2025 geldt er geen motorrijtuigenbelasting en wegenbelasting voor elektrische auto’s. Let op: dit geldt alleen voor emissieloze auto's!

Elektrische auto of niet: kies Promovendum autoverzekering!

Zorg dat u niet alleen groen over de weg rijdt, maar ook goed verzekerd! Bij Promovendum bent u aan het juiste adres. Bereken uw premie in 1 minuut en u kunt snel uw groene weg vervolgen!

Interessant artikel? Delen mag!