Mensen rennen naar de auto

Dit zijn de meest voorkomende autoschades

Gepubliceerd op 16-09-2021
3356 keer gelezen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een spelend kind dat net iets te dicht langs de auto loopt, onoplettendheid van jou of van een ander. Eén ding is zeker: schade overkomt iedereen wel eens. Wat zijn de meest voorkomende schades? Lees het hieronder.

1. Bumperschade

Met stip op nummer 1: bumperschade. Een bumper is dan ook gemaakt om jouw auto te beschermen tegen grotere schade. Raak je per ongeluk een paaltje of andere auto? Dan heb je meestal bumperschade. Dit gebeurt het vaakst bij het fileparkeren of niet op tijd reageren tijdens bijvoorbeeld files.

 

 "Wist je dat bumperschade het meest aan de rechterkant van je bumper voorkomt? Veel mensen parkeren namelijk file aan de rechterkant van de straat."

 

2. Lakschade

Hoe vervelend ook, van kras- of lakschade is eigenlijk bij elke schade sprake. Daarom staat deze op nummer 2. Gelukkig is dit een relatief kleine schade en dus makkelijk te repareren.

 

3. Ruitschade

Als jij je vaak op de weg bevindt, zul je hier ongetwijfeld last van hebben gehad. Met name op wegen waar veel vrachtwagens rijden. Een tik tegen het voorraam: een sterretje in de ruit. Herstel dit zo snel mogelijk. Door temperatuurverschil kan de schade namelijk erger kan worden!

 

4. Deukschade

Het is zaterdagmiddag en je wilt de stad in. Je parkeert de auto in een drukke parkeergarage. Omdat de auto naast jou veel ruimte in beslag neemt, sta jij dicht tegen een betonnen muur aan. Je opent de deur en knalt deze per ongeluk tegen de muur aan. Ja hoor, een deuk.

 

Wat doe je ertegen?

Naast de logica van het opletten, kun je vaak zelf niets doen tegen autoschade. Op invloeden van buitenaf heb je nu eenmaal geen grip. Sluit daarom een goede autoverzekering bij Promovendum af. Met onze Allrisk verzekering ben je goed gedekt tegen deze schades.

 

Toch schade?

Neem altijd zo snel mogelijk contact op bij schade. Je kan eenvoudig en snel online jouw schade melden of bel met ons Schadeteam via 078 648 13 18. We gaan dan direct voor je aan de slag. Heb je direct hulp nodig? Neem dan contact op met onze Alarmcentrale via 078 648 13 23.

 

 

Onze autopremie 20% lager? 

Contact

Chat Bel Mail