Tuinfeest

Beginnen met hardlopen: 5 apps die jou helpen!

Gepubliceerd op 10-09-2018
198 keer gelezen

Wil je beginnen met hardlopen? Motivation is the key to success! Bekijk 5 apps die jou helpen en nét dat beetje extra motivatie geven. Van de laatste app heb je vast nog nooit gehoord...

1. Dé hardloopapp: Runkeeper

Runkeeper een professionele app die net als alle andere hardloopapps jouw gelopen afstand bijhoudt, jouw gemiddelde snelheid meet en laat zien hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Om je gemotiveerd te houden kan je meedoen aan leuke uitdagingen en zie je de afstanden die jouw vrienden hebben afgelegd. Handig: je kunt jouw favoriete Spotify playlist koppelen aan de app. Start je met hardlopen, dan knalt direct jouw favoriete hardloopmuziek in je oren. Als dat geen motivatie geeft!

 

  • Android en IOS: gratis

 

2. Imagine Run, zet de wereld in beweging

Alle begin is moeilijk. Maar de app Imagine Run maakt het je makkelijker. In de app kies je het trainingsschema dat bij jou past. Van wandelen tot het lopen van een marathon! Thuis, op vakantie of op de bonnefooi: met de app kan je overal ter wereld looproutes uitzetten. Voer de afstand in die je wilt lopen en de Imagine Run app biedt je 3 mogelijke looproutes aan. Samen met de Hartstichting wil Imagine Run zoveel mogelijk mensen in beweging brengen! Doe jij ook mee?

 

  • Android en IOS: gratis

 

3. Beginnen met hardlopen, Evy helpt!

Hij (of eigenlijk zij) kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Wie denkt aan beginnen met hardlopen, denkt aan Evy. De app (officieel ‘Hardlopen met Evy’) is helemaal gericht op beginners. Deze Vlaamse powervrouw vertelt je precies wat je moet doen tijdens een training. Jouw afstanden, tijden, verbrande calorieën en snelheden worden uiteraard elke training voor je bewaard. Ideaal voor de eerste 5 of 10 kilometer. Hierna wil je als loper waarschijnlijk wel iets spannenders proberen.

 

  • Android en IOS: gratis (extra trainingen kan je kopen)

 

Afbeelding hardloopster

 

4. RunGo app, ontdek nieuwe routes

Geen zin om iedere keer weer datzelfde rondje te rennen? Dat hoeft niet langer met de RunGo app! In de applicatie vind je routes van andere hardlopers. En je hoeft jouw telefoon hiervoor niet in je hand te houden. De spraaknavigatie zorgt ervoor dat je op de juiste route blijft! Handig als je wilt hardlopen op vakantie, want in de applicatie vind je meer dan 85.000 routes wereldwijd! En de app werkt gewoon offline. Ook kan je jouw eigen routes uploaden, om deze te delen met je vrienden.

 

  • Android en IOS: gratis

 

5. Zombies Run, als je durft!

Voor alle lopers die beginnen met hardlopen en daarbij wat extra adrenaline nodig hebben: laat je achtervolgen door zombies met de app Zombies Run. Digitaal dan. Via jouw telefoon hoor je hoe dichtbij de zombies zijn en welke kant je op moet lopen. Onderweg spaar je punten door digitale objecten te verzamelen. Aan het einde van jouw training zie je wat je hebt verzameld. Uiteraard zie je ook jouw afgelegde tijd, snelheid en afstand. Maak als beginner een vliegende start. Wie gaat er nu niet harder lopen met zombies achter zich aan?

 

  • Android en IOS: gratis

 

Met deze apps heb je vast genoeg motivatie om te beginnen met hardlopen. Tip: plan ook alvast een wedstrijd.

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail