Alcoholtester Frankrijk 2019: verplicht in auto of niet?


De auto is ingeladen, iedereen heeft de gordels om… Jullie zijn klaar om naar Frankrijk rijden! Maar wacht… Is een alcoholtester verplicht in Frankrijk? En een veiligheidsvestje? Lees wat verplicht mee moet in de auto naar Frankrijk in 2019.

Alcoholtester Frankrijk verplicht 2019

Verkeersboete Frankrijk geen bezit van alcoholtesters: géén boete.

In 2019 alcoholtester Frankrijk verplicht, maar..

..geen boete! Wordt u in Frankrijk door de politie gecontroleerd? Dan moet u 2 alcoholtesters bij zich hebben. Met een alcoholtester kunt u zelf controleren of u nog mag rijden, wanneer u een glaasje op heeft. Waarom 2? Als u één alcoholtester gebruikt, heeft u er altijd nog eentje achter de hand. Frankrijk hoopt zo het aantal verkeersongevallen met alcohol in het spel te verminderen. Opvallend: u krijgt bij controle geen boete wanneer u geen alcoholtesters bij zich heeft. Voorheen was dat wel het geval, maar deze sanctie is in 2013 ingetrokken door de Franse Minister van Binnenlandse Zaken (bron).

Goed om te weten: als u in Frankrijk langs de weg een blaastest moet doen, worden de alcoholtesters van de politie gebruikt. Uw eigen alcoholtesters zijn alleen voor eigen gebruik.

Veiligheidsvesten Frankrijk 2019: verplicht

Veiligheidsvestje verplicht Frankrijk 2019

Bij autopech moet u goed zichtbaar zijn voor andere automobilisten. Anders kan het gevaarlijke situaties opleveren! Precies daarom zijn in Frankrijk reflecterende veiligheidsvestjes verplicht in 2019. Niet alleen de bestuurder zelf moet verplicht een veiligheidsvestje dragen bij autopech, maar ook alle inzittenden. De boete voor het niet bezitten of gebruiken van veiligheidsvesten is minstens 135 euro. Neem er dus voldoende mee in de auto naar Frankrijk én gebruik ze indien nodig.

Gevarendriehoek Frankrijk 2019: verplicht

Gevarendriehoek verplicht Frankrijk 2019

Verkeersboete Frankrijk geen bezit/gebruik van gevarendriehoek: vanaf 135 euro.

Met de auto naar Frankrijk? Dan is een gevarendriehoek verplicht om mee te nemen. Wanneer u aan de kant van de weg komt te staan, zet u deze achter uw auto. Welke afstand? Binnen de bebouwde kom kunt u de gevarendriehoek het beste 30 meter achter uw auto zetten. Staat u langs de snelweg op een vluchtstrook? Dan is een afstand van 100 meter prima.

Gebruik van flitspaalsignalering? Verboden!

verkeersboetes Frankrijk

Verkeersboete Frankrijk voor bezit/gebruik van flitspaaldetectie: tot 1500 euro en ontzegging van de rijbevoegdheid tot maximaal 3 jaar.

“Piep, piep, piep. Over 200 meter staat er een flitspaal.” Hartstikke fijn dat er systemen zoals Flitsmeister bestaan! Maar absoluut niet meenemen wanneer u met de auto naar Frankrijk gaat. U mag hier namelijk geen flitspaalsignalering gebruiken en zelfs niet bezitten. Tip: verwijder uw flitspaalsignalering volledig van uw navigatiesysteem voordat u in België bent (daar is het ook verboden). Geeft uw GPS alleen een gevarenzone weer en geen exacte locaties van flitspalen? Dat mag wel!

Verkeerboetes uit Frankrijk later betalen?

“Ha, die Franse verkeersboetes vallen toch niet op mijn deurmat.” Verkeerd gedacht! Wanneer u aangehouden wordt, is de kans groot dat de verkeersboete ter plaatse betaald moet worden! De Franse politie mag namelijk verkeerboetes tot 750 euro direct innen. Kunt of wilt u niet meteen betalen? Dan kan u een extra boete krijgen. Dit is een zogenoemde waarborgsom (= hetzelfde bedrag als de boete). Andere boetes kunnen trouwens wel later online betaald worden. Bijvoorbeeld wanneer u geflitst bent.

Alcoholtesters Frankrijk mee.. en de rest?

Dan kan de achterbak dicht! Oh, pak ook nog maar een verbandtrommel in (niet verplicht, wel slim) en regel uw pechhulp. Kiest u voor de voordelige pechhulp van Promovendum met Europadekking? Dan wordt u bij pech altijd snel geholpen door de grootste alarmcentrale van Europa. Bon voyage!

Voordelige pechhulp nodig? In 1 minuut geregeld!

NL