Winterlandschap

10x een leuk winters weekendje weg

Gepubliceerd op 11-12-2023
3745 keer gelezen

De winter breekt aan. Trotseer de kou met een winters weekendje weg. Hou je van gezellige kerstmarkten, warme haardvuren of een wandeling door de sneeuw (of juist niet)? Wij hebben diverse ideeën op een rij gezet om er een weekendje tussenuit te gaan in de winter. Dus: pak je agenda erbij, plan een leuk winters weekend weg en inpakken maar! 

1. Bezoek betoverend Brugge

Op nog geen 20 kilometer van de Nederlandse grens ligt Brugge, in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Dwaal door de straatjes van de oude stad en laat je betoveren door de oude gebouwen, zoals Belfort en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Ook museumliefhebbers kunnen hier genieten van het Groeningemuseum en het chocolademuseum Choco-Story. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een heerlijke kop warme chocolademelk halen bij een van de gezellige cafés. 

 

Winters Weekend Weg in Brugge

 

2. Gezellig shoppen in Glasgow 

Ondanks de kou, geeft Glasgow je een warm gevoel in de winter. Geniet van livemuziek in een van de gezellige pubs in de wijk Merchant City. Ontdek de bruisende kunstscene in de Kelvingrove Art Gallery and Museum. En of je nu nog kerstcadeaus moet inslaan of niet: in Glasgow kun je ook zeker goed shoppen. Blijf gelijk even hangen voor oud en nieuw, want dat wordt hier groots gevierd tijdens Hogmanay. 

 

Winters Weekend Weg naar Glasgow

 

3. Logeer in een Lodge in Fins Lapland

Misschien is een weekend nèt iets te kort, maar een bezoek aan Fins Lapland is zeker de moeite waard. Je vindt er een mooi landschap, grote bossen en bevroren meren. De witte deken van sneeuw maakt het plaatje helemaal af. Van sneeuwscootertochten en ijsvissen tot rendiertochten en husky-safari’s. Maar natuurlijk ook het bewonderen van het noorderlicht mag niet ontbreken op het activiteitenlijstje. En wist je dat Santa Claus Village in Rovaniemi het hele jaar open is? 

 

Winters Weekend Weg naar Lapland

 

4. Sneeuwpret in Salzburg

Geniet van warme glühwein op een van de kerstmarkten, want die zijn er genoeg. Naast een bezoek aan het geboortehuis van Mozart kun je ook een wandeling maken door de Mirabell-tuinen en genieten van het prachtige uitzicht vanaf de Hohensalzburg-burcht. Wanneer breng jij een bezoekje? In februari heb je trouwens de grootste kans op sneeuw. 

 

Winters Weekend Weg in Salzburg

 

5. Knus in kleurrijk Kopenhagen

De Deense hoofdstad fleurt juist helemaal op tijdens de wintermaanden. De stad van ‘Hygge’, ook wel knus en gezellig genoemd, kun je ervaren in de lokale horeca. Ontdek de kleurrijke Nyhavn en bewonder het beeld van de Kleine Zeemeermin. Tivoli, het oudste attractiepark ter wereld, is tijdens de wintermaanden omgetoverd tot een kerstdorp. Maak jij binnenkort een wandeling door de romantische Tivoli-tuinen? 

 

Winters Weekend Weg naar Kopenhagen

 

6. Winterpret in Winters Wenen

De winterpret kan niet op in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De stad is prachtig verlicht, dus tijd voor een wandeling door de straten. Ook voor cultuur en unieke gebouwen ben je in Wenen aan het juiste adres. Bewonder de prachtige paleizen, waaronder Schloss Schönbrunn, en sluit de dag af met een romantisch diner in de oude wijk Grinzing.

 

Winters Weekend Weg in Wenen

 

7. Echte Schotse Whisky proeven in Edinburgh

Van het betoverende Edinburgh Castle tot de gezellige steegjes van Old Town & Royal Mile: deze stad ademt geschiedenis en warmte. Bezoek de Scotch Whisky Experience voor een whiskyproeverij en geniet van het uitzicht vanaf Arthur's Seat, een heuvel in het hart van de stad.

 

Winters Weekend Weg naar Edinburgh

 

8. Magisch Maastricht ontdekken

Voor een winters weekendje weg hóef je Nederland niet te verlaten. Vooral Maastricht heeft een winterse charme. Dwaal door de verlichte straten, proef lokale lekkernijen en bewonder de prachtige Basiliek van Sint Servaas. Maar wat vooral niet mag ontbreken tijdens je winterse weekend weg in Maastricht, is een bezoekje aan de kerstmarkt op het Vrijthof. Magisch Maastricht Vrijthof is geopend van donderdag 30 november tot en met zondag 31 december 2023.

 

Winters Weekend Weg naar Maastricht

 

9. Winter Wonderland in de Winter Efteling 

Zoals ieder jaar wordt de Efteling weer omgetoverd tot een winters paradijs. Naast alle spannende attracties vind je op de Warme Winter Weide weer horeca en entertainment én een nog grotere openluchtschaatsbaan. Van 13 november 2023 tot en met 4 februari 2024 kun je het 25-jarige jubileum van de Winter Efteling vieren in het park en het bijbehorende hotel.

 

Winters Weekend Weg naar de Winter Efteling

 

10. Brrr...uin worden onder de zon! 

Toch niet zo dol op de kou? Zoek dan lekker de warmte op. In het zuiden van Europa kan het nog rond de 15 graden worden. Heerlijk toch? Je kunt denken aan steden zoals Lissabon, Valencia en Rome. Maar de echte koukleumen kunnen de zon in Marrakech opzoeken. Daar kan de temperatuur nog oplopen tot 20 graden! 
 

Weekend weg naar Valencia

 

Weekendje weg geboekt? 

Leuk! Met een doorlopende reisverzekering van Promovendum is jouw weekendje weg met overnachting goed verzekerd. Wel zo fijn. Vergeet niet om even je reisverzekering te checken voordat je de koffers pakt. Je vindt het polisblad in Mijn Promovendum. Heb je vragen? Bel, mail of chat met ons. Veel plezier alvast! 

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail