Mensen rennen naar auto

Inzittendenverzekering: nodig of niet?

Je zoekt een autoverzekering. Bij elke verzekeraar krijg je de vraag of je ook een inzittendenverzekering nodig hebt. Geen idee of je ja of nee moet aanvinken? Lees in 2 minuten wat een inzittendenverzekering is of bereken direct jouw voordelige autopremie.

Onze autopremie 20% lager? 

Wanneer heb ik een inzittendenverzekering nodig?

Stel: je bent samen met een paar vrienden op weg naar een etentje. Onderweg krijg je een klapband en je botst tegen de vangrail. Als bestuurder ben je verantwoordelijk. Wie betaalt de schade? Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van blijvende invaliditeit? Je raadt het al: hiervoor is een inzittendenverzekering nodig.

Twee soorten verzekeringen voor inzittenden

1. Ongevallenverzekering inzittenden (OVI)

Deze verzekering keert alleen uit bij overlijden (aan de nabestaanden) of blijvende invaliditeit na een auto-ongeluk. Je krijgt eenmalig een vast bedrag per persoon vergoed die je terug kan vinden op jouw polisblad.

2. Schadeverzekering inzittenden (SVI)

De schadeverzekering voor inzittenden biedt een ruimere dekking aan. Naast schade bij overlijden en blijvende invaliditeit, valt hier ook letselschade en materiële schade onder. De SVI geeft dekking voor de daadwerkelijk geleden schade voor inzittenden na een ongeval. Voor letselschade geldt een maximale vergoeding van 1 miljoen per gebeurtenis. Voor schade aan spullen is de maximale vergoeding 2.500 euro per ongeval.

Mensen in auto

Inzittendenverzekering vooral belangrijk voor bestuurder

Anders dan de naam doet vermoeden, is de inzittendenverzekering niet alleen voor inzittenden. Hij is nóg belangrijker voor de bestuurder zelf. Bij een ongeval kunnen inzittenden de kosten verhalen op de autoverzekering van de bestuurder. Veroorzaak je als bestuurder zelf een ongeval en loop je daarbij blijvende invaliditeit op? Dan krijg je dit niet vergoed via jouw eigen autoverzekering. Hiervoor heb je een inzittendenverzekering nodig.

auto

Inzittendenverzekering niet verplicht, wel vaak vergeten

De inzittendenverzekering is niet verplicht. Daarom is het een beetje een ondergeschoven kindje. Veel autobezitters weten niet wat het precies inhoudt, maar denk er toch goed over na. Voor een klein maandbedrag ben je al verzekerd en kan je met een nog beter gevoel de weg op!

Auto rijdt langs velden

Kies Promovendum: inzittendenverzekering inbegrepen!

Ga voor een autoverzekering bij Promovendum. Dan krijg je standaard een ongevallenverzekering inzittenden erbij. Wil je ook een 'schadeverzekering inzittenden'. Die kun je natuurlijk ook voordelig bij ons afsluiten. In 1 klik geregeld. Benieuwd?

Contact

Chat Bel Mail